HAZİNE BOŞALINCA İSTANBUL SATILIĞA ÇIKTI

HAZİNE BOŞALINCA İSTANBUL SATILIĞA ÇIKTI

12 yıldır bol keseden savuran AKP iktidarı ekonomisi alarm zilleri çalmaya başlayınca elde avuçta ne kaldıysa satmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İGDAŞ) özelleştirileceğini açıkladı.12 yıldır bol keseden savuran AKP iktidarı ekonomisi alarm zilleri çalmaya başlayınca elde avuçta ne kaldıysa satmaya başladı. Vatandaşın vergilerini Ak Saray, Uçak alımları,Lüks araç tahsisleri, ve koruma ordularına harcayan iktidar korkunç boyutlara ulaşan cari açık kara deliğini tıkamak için ürettiği son çözüm yine kar eden devlet kuruluşlarını satmakta buldu.

MİLYARLIK ŞİRKET BAKALIM KİME GİDECEK

İBB'nin basın kuruluşlarına yollanan telefon mesajında, "İBB Özelleştiriliyor" denildi. İBB'nin internet sitesine koyulan bilgi notunda da, "Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) özelleştiriliyor" açıklaması yapıldı.

Mailye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında, bu yıl yaklaşık 7 milyar dolar özelleştirme hedeflendiğini belirterek, "Kamunun elinde kalan tek gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirilmesi de önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek" demişti.

Türkiye’nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirmesine ilişkin daha önce yapılan girişimler, seçimler ve başka nedenlerden dolayı ertelenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı