Hayvansever Barınak Yaptı kaymakamlık Yıktı !

Hayvansever Barınak Yaptı kaymakamlık Yıktı !

Hayvansever yaptı,Kaymakamlık yıktı

KEDİLERİN YUVASI YIKILDI
 
Mustafa OĞUZ/İZMİR

İZMİR Karabağlar'da, hayvansever Kısmet Arabacı, parkta kendi imkanlarıyla kurduğu, içinde 10 kedinin yaşadığı barakanın, apartman sakinlerinin şikayeti üzerine Kaymakamlık tarafından yıkılması talimatıyla şoke oldu. Teşekkür beklerken, verilen talimata şaşıran Arabacı, kendi elleriyle yaptığı kedi evini söküp yıktı.
 
Gönüllü hayvansever Kısmet Arabacı, 10 kedinin yaşaması için 370 Sokak'taki Birlik Apartmanı'nın önünde bulunan parka bir baraka yaptı. Ancak apartman sakinlerinin şikayetiyle Kaymakamlık, yıkılması için Arabacı'ya tebligatta bulundu. Arabacı, bu duruma tepki gösteren ve kendisine destek veren hayvan hakları savunucuları ile birlikte barakayı kaldırdı. Bazı apartman sakinlerinin kedilerin varlığından rahatsız olduğunu ve onlara işkence uyguladığını öne süren Kısmet Arabacı, şunları söyledi:
 
"Çocukluğumdan beri hayvanları çok seviyorum. Kalp yetmezliğim, yüksek tahnsiyon hastası olmama rağmen bina çevresinde yaşayan 10 kediye, kışın yağmur ve soğuktan, yazın da sıcaktan korunmaları için apartman girişindeki parka, kendi imkanlarımla bir kedi evi yaptım. Üstelik bu kedileri ne evimde ne de apartmanın içinde besliyorum. Tüylerinden rahatsız olduklarını öne sürüyorlar. Şikayetçiler arasında evinde kuş, köpek, tavşan besleyenler de var. Balkonlarda kediler dolaşırken, üzerlerine kloraklı su döküyorlar. Birçok kedi bu nedenle rahatsızlandı, yaşamını yitirenler de oldu. Konak Belediyesi tarafından uygulanan kedi evi projesini, Karabağlar Belediyesi'nin de uygulamasını talep ediyorum."
 
'EVLERİMİZLE YAŞAM ALANLARINI İŞGAL ETTİK'
 
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder de 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda, sorumlu kurumlar içinde yer alan Kaymakamlıkların, Belediyelerin hayvanların bakımı, beslenmesi konusumda hayvan gönüllüleriyle birlikte işbirliği yapmasının yasal bir gereklilik olduğunu dile getirdi. Bu son olaydan sonra Karabağlar Kaymakamlığı, Belediyesi hatta Müftülüğüne dilekçeyle yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri için başvuracaklarını dile getiren Önder, "Evlerimizi, beton yığınlarını, bu hayvanların doğal yaşam alanları üzerine yaptık. Onlara gidecek, yaşayacak yer bırakmadık. Şimdi ise istemiyoruz. Yasa zaten sokaktan toplanan sahipsiz hayvanların bakım evlerinde rehabilitasyonu yapıldıktan sonra bulundukları ortama bırakılmasını öngörüyor. Beslenme odaları kurulmasının sorumluluğunu başta belediyelere veriyor" dedi.