HAYVAN GİBİ ÇOCUKLARIMIZIN KAFALARINI KESTİLER

HAYVAN GİBİ ÇOCUKLARIMIZIN KAFALARINI KESTİLER

34 kişinin öldüğü güzergah, Ezidiler için umut yolu oldu.

IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) teröründen kaçan Ezidiler, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı, Ortasu Köyü'ne gelişi devam ediyor. Daha önce 4 bin Ezidi'nin kullanarak Uludere'ye geldiği yoldan bugün de 3 bin kişi daha geldi.2011 yılında hava bombardınımanında öldürülen 34 kişinin, Irak'a gidiş-gelişlerde kullandığı yol, Irak'ta IŞİD terörüne maruz kalan Ezidi Kürtler'e umut oldu.

8 Ağustos tarihinden itibaren çeşitli tarihlerde daha önce 4 bin Ezidi aynı güzergahtan Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'ne ulaşırken, bugün de çoluk çocuk, yaşlı, genç, kadın erkek, 3 bin Ezidi daha aynı yolu kullanarak Ortasu Köyü'ne geldi. Dağ yolundan gelen Ezidiler'den bazılarının aykkabısız olduğu görülürken, hasta veya yaşlı olan Ezidiler Ortasu Köylüleri tarafından katırlarla araçlara kadar taşındı. Uludere Belediyesi'nin organizasyonu ile dağlık alanda karşılanan Ezidiler, araçlarla önce Ortasu Köyü'nde daha sonra uygun olan Şırnak, Silopi, Cizre, Batman ve Midyat'taki kamplara gönderiliyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

"400 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER, BEBEĞİMİ ZOR KURTARDIM"

Xanesor Bölgesi'ndeki Koco Köyü'nden, 8 saat süren bir yürüyüş sonrası Ortasu Köyü'ne ulaştıklarını belirten Ezidi Abdullah Değil, köyde çoluk çocuk, yaklaşık 400 kişinin İŞİD tarafından öldürüldüğünü söyledi. Sabah erken saatlerde herkesin uykuda olduğu bir saate IŞİD militanlarının köye saldırdığını belirterek, "En az 400 kişiyi öldürdüler. Bebeğimle zor kaçabildik. Bebeğim de yolda susuzluk ve sıcaklık nedeniyle nerdeyse ölecekti. Buradaki insanlar bize sahip çıktı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"HAYVAN GİBİ ÇOCUKLARIMIZIN KAFALARINI KESTİLER"

Şengal Bölgesi'nden gelen Ezidi Davut Kemal ise, "Biz evdeydik İŞİD geldi. Yaşlıları, çocukları yakalayıp başlarını hayvanlar gibi kestiler. Biz kaçtık, İŞİD silahlarla peşimizden geldi. Dağlara kaçıp kurtulduk. İŞİD çocuklarımızı sıraya dizip hayvanlar gibi kurşuna dizdi, bazılarının da kafalarını hunharca kestiler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı