HAYKO BAĞDAT'A 'MELİH GÖKÇEK' CEZASI

HAYKO BAĞDAT'A 'MELİH GÖKÇEK' CEZASI

Gazeteci Hayko Bağdat’a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesi ile bin 160 TL adli para cezası verildi.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Hayko Bağdat ile avukatları Ali Deniz Ceylan, Gülşah Ceylan ile Melih Gökçek’in avukatları Çağrı Alkan ve Fatih Ceylan katıldı. 

Hayko Bağdat savunmasında, Melih Gökçek’in sosyal medyada sürekli sevmediği kişilere ‘senin kökenin Ermeni mi, sana Ermeni diyorlar’ diye yazdığını söyledi. Melih Gökçek’in bu şekilde herkese Ermeni yakıştırması yaptığı gerekçesi ile ‘Melih Gökçek iğrenç bir adam’ diye yazdığını kaydetti. Hakaret kastı olmadığını belirten Bağdat beraatını istedi. 

Gökçek’in ayrımcılık içeren tweet attığını ifade eden avukatı Ali Deniz Ceylan da Gökçek’in tweetine karşı müvekkilinin tepki verdiğini dile getirdi. 

Ermeni kelimesini bizzat hakaret kastı ile kullananın Hayko Bağdat olduğunu ileri süren Gökçek’in avukatı Fatih Atalay ise sanığın cezalandırılmasını istedi. 

Hakim Süleyman Köksaldı savunmaların ardından kararını açıkladı.

Sanığın hakareti kasıtlı yaptığı gerekçesi ile 90 gün adli para cezası veren hakim Köksaldı, sanığın eylemi alenen gerçekleştirdiği gerekçesi ile cezanın 105 gün adli para cezası olarak artırılmasına hükmetti. Hakim Köksaldı, sanığın hakareti tahrik altında gerçekleştirmesi nedeniyle cezayı 70 gün adli para cezasına indirdi.

Takdiri indirim uygulayan hakim Köksaldı cezayı 58 gün adli para cezası çevirdi. Hakim Köksaldı, Bağdat’a günlüğü 20 TL olmak üzere bin 160 TL ceza verdi. 

Yine aynı tweet konusu ile ilgili Melih Gökçek’in Hayko Bağdat’a açtığı tazminat davası ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı