HAYIRCILARA SİLAHLI TEHDİT OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

HAYIRCILARA SİLAHLI TEHDİT OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan bu skandalın "Halkı kin ve nefrete yöneltme" suçu ile cezalandırıp cezalandırılmayacağı merak konusu.

SİTEMİZ SAVCILIĞI UYARMIŞTI

DÜZCE Cumhuriyet Başsavcılığı, Düzcede S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, “Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla Facebook hesabından paylaşması üzerine jet hızıyla soruşturma açtı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Büyük tepki çeken paylaşım sonrası gözaltı kararı

Başsavcılığın soruşturmayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan açtığı ve bu kişilerle ilgili gözaltı kararı verildiği belirlendi.

TEHDİT ETMİŞLERDİ

Referandum tarihi belli olmadan tehditler başladı. Önce hapis cezasından nasıl kurutulp serbest kaldığı anlaşılamayan Erdoğan sevdalısı mafya lideri Sedat Peker, referandumda evet diyeceğini açıklamasının ardından yine tehdit savurmuştu. Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan bu skandalın "Halkı kin ve nefrete yöneltme" suçu ile cezalandırıp cezalandırılmayacağı merak konusu.

TESADÜF MÜ ?

Şimdi de bazı gençlerin ellerinde silahla fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayıp "Hayır" diyecekleri açıkça tehdit etmesi aşamasına gelindi. Siyasi kulislerde anketlerin neredeyse tamamından "Hayır" çıktığı günlerde tehditlerin çeşitlenerek artacağı konuşuluyor. İşte sözcü'nün o haberi

MEYDANLARDA SİLAHLI TEHDİT

Düzce'de S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, "Başkanlık sistemine 'hayır' diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla Facebook hesabında paylaşması tepki çekti.

HAYIR DİYENLERİ BEKLEYECEĞİZ

Düzce’de oturan S.A., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Anıtpark Meydanı’da, bir arkadaşıyla ellerinde tabanca ile çektirdikleri fotoğrafı, sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştı. S.A.’nın, “Başkanlık sistemine ‘hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla paylaştığı fotoğraf tepki çekti. 

SEDAT PEKER KAPAK FOTOĞRAFI

S.A., tepkiler üzerine bir süre sonra fotoğrafı sayfasından kaldırdı. Facebook hesabında kapak fotoğrafı bölümünde Sedat Peker’in fotoğrafı bulunan S.A.’nın, silahlı paylaşımıyla ilgili polisin inceleme başlattığı öğrenildi

sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-silahli-9223793_4708_m.jpg

İlgili Haberler