HAYDARPAŞA HASTANE BİNASINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU VE KAPATILDI

HAYDARPAŞA HASTANE BİNASINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU VE KAPATILDI

HAYDARPAŞA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitişiğinde devam eden zemin altı otoparkı inşaatı nedeniyle, hastanenin poliklinikler binasında çatlaklar oluştu.

HAYDARPAŞA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitişiğinde devam eden zemin altı otoparkı inşaatı nedeniyle, hastanenin poliklinikler binasında çatlaklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından da, gece saatlerinde yapılan açıklamayla hastanenin poliklinikler binasının kapatıldığı duyuruldu. AKP'li Hükümet ve belediyelerin gerçekleştirdikleri projelerin büyük bölümünde alel acele verilen kararlar  ve sağlıksız planlar ile meydana gelen aksaklıklara bir tane daha eklenmiş oldu.

FACİAYA RAMAK KALDI

Çatlamaların gece farkedilmesi meydana gelebilecek büyük bir faciayı önlemiş oldu. Anadolu yakasının sağlık hizmetlerine büyük bir destek veren hastane polikinliğinin nereye taşınacağı ve ne olacağı şimdilik bilinemiyor

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMASI

"İstanbul Kadıköy'deki Numune Hastanesi Poliklinik binasında, yakınındaki inşaat çalışmasından kaynaklanan çatlaklar gözlenmiştir. İlk incelemede söz konusu çatlakların önemli risk oluşturmadığı tespit edilmişse de, poliklinik binasının tedbir ve gözlem amaçlı olarak kapalı tutulması uygun görülmüştür. Yapılacak teknik incelemenin ardından poliklinik binasının yeniden hizmet vermeye ne zaman başlayacağı duyurulacaktır."

VATANDAŞLAR İLE GERGİNLİK

 Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oluşan çatlaklar nedeniyle binanın kapanması vatandaşlarla güvenlik görevlileri arasında gerginliğe neden oldu.
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitişiğinde devam eden zemin altı otoparkı inşaatı sebebiyle gece saatlerinde hastanenin poliklinikler binasında çatlaklar oluşmuştu. Binada bulunan hastalar ve personel gece tahliye edildi. Bazı ekipmanlar da binadan çıkartıldı. Durumdan habersiz vatandaşlar, sabah saatlerinde polikliniklere gelerek içeri girmek istedi. Güvenlik görevlilerine binanın kapanma sebebini soran vatandaşlar cevap alamayınca kısa süreli tartışma yaşandı. Bazı hastane çalışanlarının, boşaltılan binadan eşyaların taşıdıkları görüldü.

 

dha-d912f34170226d729cfd61e868387de7-1-t.jpgBu sırada çatlakların oluştuğu binadaki tıbbi cihaz ve malzemeler de görevliler tarafından kamyonetlere yüklenerek hastanenin başka servislerine taşındı. Polikliniklerden randevu alan hastaların mağdur olmaması için ise, hastanenin diğer birimlerinde poliklinik hizmeti verileceği öğrenildi.

"ÇATLAKLAR OLUŞMUŞ"

dha-d912f34170226d729cfd61e868387de7-2-t.jpg

Bir hasta yakını konuyla ilgili, "Çalışmalardan dolayı poliklinik binasında çatlaklar oluşmuş galiba. Kimseyi sokmuyorlar şuan" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı