HAYATINI KAYBEDEN CHP'Lİ ASLANOĞLU'NUN ÖLÜM NEDENİ

HAYATINI KAYBEDEN CHP'Lİ ASLANOĞLU'NUN ÖLÜM NEDENİ

"Milletvekilimizin ailesi gece evinde rahatsızlandığını fark ederek sağlık ekiplerine haber veriyorlar.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, gece saatlerinde evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, gece saatlerinde evinde rahatsızlanarak ambulansla Avcılar'da bulunan özel bir hastaneye getirildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, 62 yaşındaki Aslanoğlu'nun hayatını kaybettiği belirlendi. Aslanoğlu'nun yakınları ve sevenleri acı haberi alır almaz, hastaneye akın etti. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, hastane önünde yaptığı açıklamada, Aslanoğlu'nun rahatsızlandığı esnada ailesinin de evde bulunduğunu belirterek, "Milletvekilimizin ailesi gece evinde rahatsızlandığını fark ederek sağlık ekiplerine haber veriyorlar. Gelen sağlık ekipleri hayatını kaybettiğini yani hayati fonksiyonlarının sürmediğini fark ederek işleme başlıyorlar. Yolda gelinceye kadar da müdahale ediyorlar. Hastaneye geldiğinde yeniden canlandırma yapılıyor; ancak buna cevap vermediği görülüyor. Uzun süre yeniden yapılan canlandırma işlemine cevap vermedikten sonra, hayatını kaybettiği için morga alınıyor" dedi.

"SOMA'YA ÇOK ÜZÜLÜYORDU"

Başkan Toprak, Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun çok çalışan bir milletvekili olduğuna değinerek, "Her türlü sosyal faaliyete destek verirdi. Bugün de dolu bir gün geçirdi. Soma'da yaşanan maden faciasına çok üzüldü. Sürekli oradan haber alıyordu. Üzüntüsü de, ailesi ve çevresi tarafından çok bariz görülecek şekildeydi. Hem üzüntü yaşayıp, hem de çalışması ve koşturmacası olmuş" diye konuştu. 

"ÇOK ÇALIŞKANDI"

Avcılar Belediye Başkanı Toprak, Aslanoğlu'nun sürekli yanlarında olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin başı sağ olsun. Çok çalışkan bir milletvekilimizi kaybettik. Bir ağabeyimizi kaybettik. Gerek vatandaşımızın, gerekse de bizlerin işine koşturan, son derece verimli çalışmalar yapan bir büyüğümüzü, bir vekilimizi kaybettik. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

ÇELEBİ VE SEVİGEN TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

CHP'li Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ailesi Avcılar'da taziyeleri kabul etti. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen Aslanoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

ASLANOĞLU'NUN CENAZESİ ADLİ TIPA SEVK EDİLDİ

CHP'li Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun cenazesi sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. CHP'li Süleyman Çelebi ile CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, burada DHA muhabirine Aslanoğlu'nun ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"SOMA KONUSU BU OLAYI TETİKLEMİŞ OLABİLİR"

Soma konusunun Aslanoğlu'nun ölümünü tetiklemiş olabileceğini belirten Süleyman Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Mevlüt Aslanoğlu benden yaşça küçük; ama hepimize abi gibi davranan biriydi. Bu kendisinin 3. defa milletvekilliği görevi. Biz onunla kankayız, eğer bir toplantıya ayrı gittiysek, birimizi görmeyince sorarlar bugün hasta mı, bir sorun mu var diye. İşte bizim böyle bir kankalığımız var. Ben çok kayıplar ve çok acılar yaşadım. Ben onu hiçbir zaman abimden, hiçbir zaman kardeşimden ayırmadım. Yol arkadaşım olarak görüyorum. Benim can arkadaşımdı, mücadele arkadaşımdı. Ailesini ve bizi yalnız bıraktı. Türkiye parlamentosu ve Cumhuriyet Halk Partisi açısından büyük bir kayıp. Parlamento çalışmalarında en etkin mücadeleyi verip, en geniş diyalog halkasını yakalayabiliyordu. Parlamento'daki iktidar muhalefet kapışmasında veya ayrışmasında veya uzlaşmazlık noktalarında en çok uzlaşı faktörünü ortaya koyan bir insandı. Hümanistlik kavramını ben en çok Mevlüt Aslanoğlu'na yakıştırıyorum. Bu ülkede ve Malatya'da verdiği hizmetler, gerekli olanı yaptırmak için dilencilik yapan bir adamdı. Bunu ben söylemiyorum, bunu kendisi söylüyordu. Soma konusunda çok üzgündü. Soma konusu bu olayı tetiklemiş olabilir. Türkiye'nin, sevenlerinin, ailesinin başı sağolsun"

"ASLANOĞLU TAM BİR HALK ADAMIYDI"

Eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ise, Mevlüt Aslanoğlu'nu bir halk adamı olarak tanımlayarak, "Mevlüt abi tam bir halk adamıydı. İnsanların derdine koşup çare bulmak için uğraşan, küçük ve küçük, büyük ve büyük olan tam bir halk adamıydı. İnanıyorum ki bugün herkes çok üzülmüştür. Yani hiç beklemediğimiz bir ölüm. Gece ansızın hastalanmış, ardından hastaneye kaldırılırken yolda vefat etmiş. Evde ailesi ile beraberken hanımına ben yatmaya gidiyorum diyor. Hanımı yukarı çıkıp baktığında, yatakta göremeyince yatağın yanına düştüğünü fark ediyor. Ambulans çağırarak hastaneye kaldırıyorlar. Yolda hastaneye gidinceye kadar vefat etmiş oluyor. Soma'da madenle ilgili yaşanan vahim olaya çok üzülmüştü. Son olarak telefonla konuşmuştuk. Son günlerinde Süleyman Çelebi ile daha çok vakit geçiriyordu. O üzüntüde sanırım tetikledi bu can sıkıntısını. Başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER ÜZÜNTÜLERİNİ TWİTTER'DEN PAYLAŞTI

CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Aykut Erdoğdu üzüntüsünü Twitter üzerinden paylaştı.

Çelebi yayınladığı mesajda, "Canım kardeşim, dostum, arkadaşım, CHP'nin emektarı, İstanbul Milletvekilimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik. Acımız büyük. İstanbul'da sokakları adım adım arşınladığımız Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun ailesine, hemşerilerine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır dilerim. Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik. Yol Arkadaşım'ı Cumartesi günü Ataköy 5 Kısım Camii'nden Öğle namazında uğurlayacağız. Başımız sağolsun" dedi. 

Erdoğdu ise twitinde, "İstanbul Milletvekilimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik... Başımız sağolsun..." dedi.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1952 yılında Malatya Arapgir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Arapgir'de, lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. Üniversite eğitimi sonrasında çeşitli bankalarda müfettişlik ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. Krediler Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak çalıştı. 22. ve 23. dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Aslanoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı