Hayati Hilmioğlu; Kardeşimi Bile Bile Ölüme Terkediyorlar

Hayati Hilmioğlu; Kardeşimi Bile Bile Ölüme Terkediyorlar

‘Kardeşimi hapishanede yaşayamaz raporuna rağmen bile bile ölüme terkediyorlar’ diye isyan etti.

'Hilmioğlu’nu bile bile öldürüyorlar'
 
Profesör Fatih Hilmioğlu Silivri Cezaevi’nde kanserle mücadele ediyor.
Yurt Gazetesi/Musa Ağacık Avukat kardeşi Hayati Hilmioğlu ile bir roportaj gerçekleştirdi. Hayati Hilmioğlu, ‘Kardeşimi hapishanede yaşayamaz raporuna rağmen bile bile ölüme terkediyorlar’ diye isyan etti.
 
29 Ocak 2013 Salı 15:02
 
 Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, dört yıldır Ergenekon tutuklusu olarak Silivri Cezaevi’nde ölüme terk edilmiş durumda. Mahkeme, cezaevi ve Silivri Devlet Hastanesi, Hilmioğlu’nun karaciğer kanseri olduğunu bile bile onu hepatoloji kliniği olan tam teşekküllü bir üniversite hastanesi yerine, ilgisiz hastanelere sevk etmek suretiyle açıkça ölüme terk ediyor. 
 
Duruma isyan eden Fatih Hilmioğlu’nun kardeşi ve Avukatı Hayati Hilmioğlu’na sordum; en kutsal hakkın yaşama hakkı olduğuna inanan bir kısım sevgili okurlar:
 
Hayati Bey, Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumu nasıl?
Fatih’in durumu berbat.
 
Hangi açıdan?
Şimdi öyle bir noktadayız ki biz. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden; ‘’Fatih Hilmioğlu ileri derecede siroz hastasıdır. Karaciğer başlangıcı (kanser) teşhisi konmuştur. Her iki ayda bir Hepatoloji kliniğinde tedavi görmesi gerekir. Bunlar yapılmadığı takdir de hapishane şartlarında kesinlikle ölür’’ diye iki tane raporu var. Bu raporları Mahkeme kabul etmiyor!
 
Zoru neymiş?
“Adli Tıp Kurumu’nu muhatap aldıklarını’’ söylüyor. Bizde Adli Tıp Kurumu’na müracaat ettik. Adli Tıp 3.ncü İhtisas Kurulu da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin raporlarını teyit etti. Yalnız; ‘’kanser başlangıcıdır’’ demiyor ‘’iki ayda bir üniversitenin Hepatit kliniğinde tedavisi edilmesi koşuluyla hapishane şartlarında yaşar’’ diyor… Fatih, bu raporlardan önce 21 ay Cerrahpaşa Hepatoloji kliniğinde kaldıydı. Şimdi garip olan şu..
 
Nedir?
Elimizde iki tane Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu Raporu var. Bu raporlar açıkça; ‘’Fatih Hilmioğlu, ileri derecede siroz. Karaciğer başlangıcı var. Hapishane şartlarında ölür’’ diyor. Bunlara ilaveten Adli Tıp Kurumu’nun raporları da; ‘’İki ay üniversitelerin Hepatoloji kliniğinde muayenesi gerekir’’ diyor. Şimdi Hepatoloji kliniği normal devlet hastanelerinde yok. Çünkü araştırma, tetkik ve tedavi gerektiren özel ihtisas üniteleri bunlar. Ancak tam teşekküllü üniversite hastanelerinde var.
 
Hapishane yönetimi, karaciğer kanseri Fatih Hilmioğlu’nu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerine neden Hepatoloji kliniği olmayan Silivri Devlet Hastanesine sevk ediyor?
İşte sorun da o ya!.. Ne hapishane yönetimi ne de Silivri Devlet Hastanesi, Fatih’i Hepatoloji kliniği olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk etmiyor. Bir defa Hepatoloji kliniği olmayan Haseki Devlet Hastanesine, iki defa da Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesine sevk ettiler! ‘’Bizde Hepatoloji ünitesi yoktur. Hastanın en gelişmiş hastane olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji kliniğine sevki gerekir’’ diye iki hastanenin de ayrı ayrı raporları var. Ama açıkçası Hapishane yönetimi ile Silivri Devlet Hastanesi, Fatih Hilmioğlu’nu ilgisiz hastanelere göndererek tedavisini engelleyerek bile bile ölüme terk ediyorlar.