Hayalet Gemiyi Yaptık Komutan Arıyoruz !

Hayalet Gemiyi Yaptık Komutan Arıyoruz !

Tamamen yerli üretim olan "Büyükada" savaş gemisi tamam !

HAYALET GEMİYE HAYALET KOMUTAN

Gazetelerde gülünesi bir haber vardı.Türkiye'nin ikinci milli savaş gemisi "Büyükada"nın Eylül ayında donanmaya teslim edileceği yazıyordu. Başarılı olduğuna kuşku yok, ama Ergenekon davası nedeniyle (diğerleri de var tabii) dışarıda iki oramirali kalmış bir Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın buna sevinmesi mi, üzülmesi mi gerektiği tartışılır.


HAYALET GEMİ DENİYOR

Edinilen bilgilere göre radar kesit alanları düşük olduğu MİLGEM projesi kapmasında üretilen savaş gemileri ‘hayalet gemi’ olarak niteleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkezi ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nın çalışmaları da milli geminin tasarım aşamasında kritik rol oynadı. MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen gemiler, caydırıcılık sağlamak, kesintisiz gözetleme ve karakol görevlerini yapmak, denizde terörist faaliyetleri takip ederek önlemek, deniz altı savunması, su üstü savaşı ve hava savunma görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanıyor.

KOMUTANI SİLİVRİ'DEN Mİ GELECEK

Tamamen yerli üretim olan "Büyükada" savaş gemisi, yine tamamen yerli üretimimiz olan subaylarımız Silivri'de olduğundan, komutan bulmakta güçlük çekilecek gibi görünüyor. Kerdeşleri tersanelerde kızaklara alınmış durumdayken, yeni bir savaş gemisinin eylül ayında suya indirilmesinin ne gibi bir yararı olacak belli değil. Moral açısından deseniz, bu moral kime verilecek?
Dünyada yalnızca on ülkede üretilebilen savaş gemimiz "Büyükada'nın" uluslararası savaş sanayiinde Türkiye'yi itibar açısından yukarılara çektiği açık, ama Türkiye donanma subaylarının neden hapislerde çürütüldüğünü açıklamakta güçlük çekiyor.
Yine de "hayırlı olsun" gibi bir lafı etmekten geri durmayalım.