HAYAL ÇILGINI Menderes Türel yeniden aday


Antalya'nın VİP TV kanalı arşiv görüntülerinde  Menderes Türel'in " Çılgın proje" olarak lanse ettiği ancak defalarca ihale ettiği halde yaptıracak kimse bulamadığı " Boğa Çay "projesine devletin su işleri araçları ile başlaması görüntülerini izliyorsunuz. Ve son dakika gelişmesine göre Erdoğan Türel ile yola devam kararı almış. 

ERDOĞAN "TÜREL İLE YOLA DEVAM" DEMİŞ AMA

Yerel seçimlere 5 aydan daha az bir zaman kala partilerin aday belirleme çalışmaları son sürat devam ediyor. AKP ilk kez temayül yoklaması yöntemi kullanarak aday belirleme işini en hızlı tamamlayan parti olacak gibi görünüyor. İstanbul Ankara ve diğer büyükşehirlerde netleştiği iddia edilen adayların ardından sıra Antalya'ya gelmişti. Antalya'da sürekli görevden alınacağı ya da aday yapılmayacağı ileri sürülen mevcut başkan Menderes Türel,in yeniden adaylığının kesinleştiği iddia edildi. 

BUNU KİM SÖYLÜYOR

İddianın sahibi Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü 'Büyükşehir'de hedef ilçeler' başlıklı yazısında, AK Parti'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile yola devam kararı alındığını ileri sürdü. Kaynağını kulis bilgileri olarak açıklayan Sarıkaya yazısında Antalya markası olarak lanse ettiği, Menderes Türel ile ilgili iddiasını şöyle sürdürüyor.

ANTALYA'NIN MARKA İSMİ MENDERES TÜREL

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için "marka ismimiz" diye anılan mevcut Başkan Menderes Türel ile yola devam kararı alınmış. Türel Ankara'ya davet edilerek Antalya ilçelerinde kimlerin aday gösterileceği, belediye meclisinde kimlerin yer alacağı gibi konular üzerinde çalışmalar yürütülmeye başlanmış. Antalya Valisi Münir Karaoğlu'nun da bir ilden aday gösterilmesi olasılığına atıf yapılıyor.

ANTALYA KULİSLERİ NE DİYOR

Muharrem Sarıkayanın bu yazısında buram buram sipariş koktuğu, Menderes Türel ricası üzerine yazıldığı yerel gazeteciler arasında konuşulmaya başlandı. 

FARKLI YORUMLAR

Öte yandan Türel'in Antalya'da bırakın Marka İsim olmayı vatandaşın gözünden çoktan düştüğü bununda yaşanan ekonomik krizin yanı sıra başta Konyaaltı Boğaçay projesi olmak üzere dünya projeleri olarak lanse edilip rant projelerine dönüşüp çevre düzenlemeleri ile sonlanmasının yattığı konuşuluyor.

Yapılan icraatların yarattığı hayal kırıklığı yüzünden, son seçimde tartışmalı olarak alınan 23 bin fazla oyun çoktan eksiye düştüğü yine yerel siyaset kulislerinde yine en çok konuşulan konular arasında.

Yani yerelciler Muharrem Sarıkaya ile asla aynı fikirde değil.

ERDOĞAN NE DÜŞÜNÜYOR.

Peki işin aslı buysa Erdoğan Türel'i yeniden aday yapar mı?  AKP'nin işi bu sefer Antalya'da gerçekten çok zor görünüyor. Buna rağmen Erdoğan'ın elinde dereyi geçerken değiştirip başarılı olabileceği başka at yok gibi görünüyor. Bu yüzden Sarıkaya'nın kulis kaynakları dediği tahmini isabetli olabilir gibi ama esas sorun sonuç almak olunca is yokuşa sarıyor gibi.

TÜREL'İN ŞANSI NE?
 
Ancak Yerel gazetecilerin şöyle bir fikri daha var. Erdoğan gerçekten " Yola Türel ile devam " derse bu karar en çok muhalefet ittifakının işine yarayacak. Çünkü Menderes Türel'in Antalya'da yeniden seçilme şansı yok denilecek kadar az yorumları yapılıyor.

ÇILGIN PROJEYE BÖYLE BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Yazılar