HAVA ULAŞIMINDA YAĞIŞ KRİZİ

HAVA ULAŞIMINDA YAĞIŞ KRİZİ

İSTANBUL'da akşam saatlerine doğru etkili olan şiddetli yağış ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü (CB) bulutları hava trafiğini olumsuz etkiledi. Uçaklar havada tur atarken, Atatürk Havalimanı'na kısa süreliğine inişler yapılamadı.CB'...

İSTANBUL'da akşam saatlerine doğru etkili olan şiddetli yağış ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü (CB) bulutları hava trafiğini olumsuz etkiledi. Uçaklar havada tur atarken, Atatürk Havalimanı'na kısa süreliğine inişler yapılamadı.

ALANA YAKLAŞAMADILAR

CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Ayrıca, şiddetli yağış ve CB bulutları nedeniyle uçuşlarda gecikmeler oldu.

İNİŞLER KISA SÜRELİĞİNE DURDU

Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inişler kısa süreliğine dururken, Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilotlara da CB bulutları ve kuvvetli yağış nedeniyle yaklaşma yapılamadığı bilgisi iletildi.

BAZI UÇAKLAR DİĞER HAVAALANLARINA YÖNLENDİRİLDİ

Havada tur atmak zorunda kalan uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilirken, yağmurun şiddetinin azalmasının ardından uçuşlar normale dönmeye başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı