Hatay'dan Suriye Haberleri yapan Gazeteci Hapse Atıldı

Hatay'dan Suriye Haberleri yapan Gazeteci Hapse Atıldı

Tutuklama gerekçesi;"Hakkın da İhbar Var"

HATAY'DAN SURİYE HABERLERİ YAPAN GAZETECİ HAPSE ATILDI

Hatay’dan hem hükümetin hem de yabancıların Suriye’ye yönelik gizli operasyonlarına yönelik önemli ipuçları veren olayları belgeleyen ve Türk kamuoyunun bilgilenmesini sağlayan Yurt ve Hatay'daki Asi gazetelerinin muhabiri Hasan Kabakulak "Suriye’ye bilgi taşıdığı" gerekçesiyle tutuklandı.
 
Yurt gazetesinin haberine göre; dün geceyi Terörle Mücadele Şubesinde gözaltında geçiren Kabakulak’ın bölgeyi iyi bilen, sınırdaki güvenlik mensupları tarafından dahi tanınan bir isim olduğu belirtiliyor.
 
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yurt muhabiri Ömer Ödemiş bu olayın Hatay bölgesinde artan baskı ile ilgili olduğunu, bu hamlenin Türkiye’den saklanan gerçekleri kamuoyuna duyurmak için mücadele eden gazetecilerin gözünü korkutmak amacını taşıdığını düşündüğünü belirtti.
 
Ödemiş kendilerinin dahi kısa süre önce olaydan haberdar olduklarını belirterek, tutuklama işleminin hızlı bir şekilde gözden kaçırılarak yapılma gayreti taşıdığına dikkat çekti. "Bilgi taşıma" gibi bir gerekçenin çok tehlikeli ve ucu açık olduğunu belirten Ödemiş, istenildiği takdirde suçlamanın "vatan hainliğine" kadar vardırılabileceğini, bunun da gazeteciler üzerinde bir basınç oluşturacağını ifade etti.
 

TUTUKLAMA GEREKÇESİ "HAKKIN DA İHBAR VAR"

Ödemiş tutuklama gerekçesi olarak hiçbir delil sunulmadığını, ortada yalnızca bir ihbar olduğunu da ekledi.
 
Ödemiş bölgede artan baskıya bir örnek olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayı aktardı. Kısa süre önce eli silahlı çetelerin baskısı ve eylemleri yüzünden zor günler geçiren Suriye halkına yardım amacıyla toplanan para ile birlikte Suriye’ye geçmek için sınıra giden 3 kişiye polisler tarafından engel olunduğunu aktaran Ödemiş, bu üç kişinin pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini belirtti. Ödemiş, üç kişiden birinin Alman vatandaşı olduğu için Almanya’ya da dönemediğini söyledi. Bölgede sınır güvenliği adına zaten bir şey kalmadığını belirten Ödemiş, iş çetelere değil, Suriye halkına yardıma geldiğinde güvenlik gerekçesi adına baskılar ile karşılaşıldığını kaydetti.

YAPTIĞI HABERLER

AKP’nin Suriye’de ne işler yaptığına ilişkin önemli ipuçları veren olayları fotoğraflayarak belgeleyen Kabakulak’ın Türk kamuoyunda yankı yapan haberlerinden bazıları şöyle:
 
İngiliz ambülansları Hatay'da ne arıyor?
 
Hatay'dan MOSSAD da çıktı
 
İsyancı (!) hastanesine polis koruması
 
Saldırıya Hatay'da hazırlanıyorlar, asker göz yumuyor