Hatay'da Vahşi Cinayet

Hatay'da Vahşi Cinayet

VAHŞİ CİNAYET

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde ağır kokular gelen evde 27 yaşındaki Ferhat İlkem'in elleri kelepçeli, ayakları ve ağzı bağlı halde cesedi bulundu. 2 yıldan fazladır süren Suriye iç savaşından kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 Suriyeli şüpheli olarak göz altına alındı.
 
3 SURİYE VATANDAŞI GÖZ ALTINDA
 
Pınarbaşı Mahallesi 226 Sokak'ta 4 gün önce Suriyeliler tarafından kiralanan evden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Sami Bulut'a ait eve giren polis, elleri kelepçeli, ağzı ve ayakları bağlı halde bir erkek cesedi buldu. Boğularak öldürüldüğü belirlenen cesedin Ferhat İlkem'e ait olduğu saptandı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, adli tabip ve polis, uzun süre evde araştırma yaptı. Yapılan incelemenin ardından İlkem'in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Başına vurularak ve boğularak öldürüldüğü tahmin edilen İlkem'in cesedi otopsi için Adana adli tıp kurumuna gönderilirken acı haberle ailesi yıkıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken yapılan araştırmalar neticesinde yaklaşık bir hafta önce evi kiraladıkları belirlenen 3 Suriye vatandaşını gözaltına aldı.İskenderun devlet hastanesine sağlık kontrolüne götürülen şüpheli Suriyelileri görüntülemek için hastane önünde bekleyen basın mensuplarını yanıltan polisler şüphelileri arka kapıdan çıkartarak basın mensuplarının görüntü almalarını engellediler.

EŞİ İKİ GÜN ÖNCE DOĞUM YAPMIŞ

Adana adli tıp kurumundan gelen kardeşinin cenazesini İskendern'da teslim alan ağabeyi Yusuf İlkem kardeşinin eşinin doğumu için Sivas'tan izine geldiğini söyledi. Yusuf İlkem "15 günlüğüne izine geldi eşi doğum yaptı iki gün baba olmanın sevincini yaşayabildi, Akşam fener caddesindeki yakınımızın evine gitmek üzere çıktı bir daha haber alamadık üç gün sonra cesedi bulundu. Öldürüldüğü evde Suriyeliler oturuyormuş polis bize böyle söyledi. Bebeğe dedesinin ismini vermeyi düşünüyorduk sanırım artık Ferhat'ın ismini vereceğiz" dedi. İskenderun devlet hastanesi morgundan alınan Ferhat İlkem'in cenazesi defnedilmek üzere Antakya'nın Sofular köyüne götürüldü. Elleri kelepçelenerek öldürülen Ferhat İlkem'in neden öldürüldüğü, Suriyelilerin olayla bağlantısının tam olarak ne olduğu konusunda ise yetkililer bilgi vermekten kaçındı. Üç Suriyeli'nin gözaltına alındığı cinayetin ardından geriye Ferhat'ın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı videodaki mutlu görüntüleri kaldı.Olayın gerçekleştiği mahallede gergin bekleyiş sürüyor.
 Olayla ilgili yetkililerin ayrıntılara girmediği dikkat çekti. 
 
Antakyalı olduğu belirlenen İlkem'in eşinin de geçen pazar bir bebek dünyaya getirdiği öğrenildi. Polis evi kiralayan 3 Suriye vatandaşını gözaltına alırken cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.