Hatay Valiliği:'Ahmet Çatıdan Düştü, Ambulansı Arkadaşları Engelledi'

Hatay Valiliği:'Ahmet Çatıdan Düştü, Ambulansı Arkadaşları Engelledi'

Hatay Valiliği, dün gece başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın binadan düşerek öldüğünü ileri sürdü. Açıklama, daha önce de Eskişehir Valisi'nin Ali İsmail Korkmaz'ın arkadaşları tarafından öldürüldüğü şeklindeki yalan açıklamasını akla getirdi.
 
Yurt'un haberine göre, Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada 09 Eylül 2013 Pazartesi günü Hatay Merkeze bağlı Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi üzerinde toplanarak, Gezi Parkı eylemleri ve Tuzlu Çayır’da yaşananları protesto etmek amacı ile Gündüz Caddesi’ni trafiğe kapatan grubun “kanunsuz” yürüyüşe geçmesi üzerine, gruba dağılmalarının, aksi takdirde müdahale edileceğinin ikaz edildiği belirtildi.
 
Güvenlik birimlerinin gruba “tazyikli su ve gaz ile orantılı müdahalede bulunulduğu ve dağılmalarının sağlandığı” anlatılan açıklamada, şunlar ileri sürüldü:
 
“Ara sokaklara kaçan şahısların bir süre sonra cadde üzerinde tekrar toplanarak yola barikat kurmaları, barikatı ateşe vererek barikat gerisinden ve çatılardan havai fişek, taş ve bilye atarak mahalle sakinlerine zarar vermeleri üzerine gruba tekrar müdahalede bulunularak dağılmaları sağlanmıştır.
 
10 Eylül 2013 Salı günü saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimini tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir Ambulans gönderilmiştir.
 
Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkânları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Konu Adli Makamlara intikal ettirilmiş olup, çok yönlü olarak araştırılmaktadır.”
 
Hatay valiliğinin açıklaması, daha önce Eskişehir valiliğinin açıklamasını akla getirdi. Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın polislerce dövülerek öldürülmesinin ardından, Eskişehir Valisi Korkmaz'ın arkadaşlar tarafından dövüldüğünü ileri süren açıklama yayınlamış, ancak olay yeri video kayıtları Vali'nin yalanını ortaya çıkarmıştı.