HASTANEDE 4.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

HASTANEDE 4.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

HASEKİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs ek hizmet binasında sağlık personeli, bir kişiyi 4.5 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunurken yakaladı.

HASEKİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs ek hizmet binasında sağlık personeli, bir kişiyi 4.5 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunurken yakaladı.

İNANILIR GİBİ DEĞİL

Çok sayıda suç kaydı bulunan şahıs polise teslim edilirken, çocuğun hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, çocuğa tecavüz girişiminde bulunan kişinin engellendiği, emniyet tarafından gözaltına alındığı belirtilerek, çocuğun adli mercilerce koruma altına alındığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri refakatinde tedavisinin devam ettiği bildirildi.

SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

SES Aksaray Şubesi’nde bugün konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan SES Aksaray Şubesi Başkanı Aydın Erol’un verdiği bilgiye göre olay, geçtiğimiz Pazartesi günü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs ek hizmet binasında meydana geldi. Konuda hastanenin bir ihmalinin olmadığını belirten Aydın Erol, “Alt solunum yolları enfeksiyonu tanısıyla hastaneye yatan 4.5 yaşındaki çocuğun annesi, aynı gün sağlık personeline eve gitmesi gerektiğini ve çocuğuna amcası olduğunu söylediği kişinin refakat edeceğini söylüyor. Bir süre sonra vizite sırasında çocuğun odasına giren doktor ve yanındaki hemşire, bu kişiyi çocuğa cinsel istismarda bulunurken yakalıyor. Şahıs hemen polise teslim ediliyor” dedi.

 

Çocuk ve annenin halen hastanede bulunduğunu söyleyen Erol, “Aile içi şiddetin, çocuk istismarının, çocuk gelinlerin, kadın cinayetlerinin kat kat arttığı tespitlerine rağmen hükümet önlem almamaktadır. Biz buradan hükümeti uyarıyoruz. Bu gidişata 'dur' demek için önlem alın, denetimleri sıklaştırın. Sendika ve meslek örgütleriyle ortak çalışın. Biz bu olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

ŞAHSIN ÇOK SAYIDA SUÇTAN KAYDI VAR

Olayın ardından gözaltına alınan C.U.’nun uyuşturucu ticareti yapmak, polise mukavemet gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu ve çocuğun amcası değil annesinin bir tanıdığı olduğu belirlendi. İfadesinde cinsel istismar suçlamasını kabul etmediği belirtilen C.U.’nun dün akşam saatlerinde polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

BAKANLIK: ÇOCUK KORUMA ALTINDA, TECAVÜZ GİRİŞİMDEN BULUNAN ŞAHIS GÖZALTINDA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, çocuğa tecavüz girişiminde bulunan kişinin engellendiği, emniyet tarafından gözaltına alındığı belirtilerek, çocuğun adli mercilerce koruma altına alındığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri refakatinde tedavisinin devam ettiği bildirildi. Açıklamada, "Çocuğun annesi servis sorumlu hemşiresine 'çocuğun amcası' olarak tanıttığı 40 yaşlarındaki şahsı, çocuğun yanına refakatçi olarak bırakmıştır. Hastanın yatışından sonra rutin takipleri için odaya giren sağlık personeli, çocuğun annesi tarafından refakatçi bırakılan şahsın çocuğa tecavüz girişimine engel olmuştur" denildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

"Bugün medyada '4 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası' başlığı ile yayınlanan haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Habere konu 4,5 yaşındaki erkek çocuğumuz 13.10.2014 tarihinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binası Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinde tedavi altına alınmıştır.

Çocuğun annesi, servis sorumlu hemşiresine 'çocuğun amcası' olarak tanıttığı 40 yaşlarındaki şahsı, çocuğun yanına refakatçi olarak bırakmıştır. Hastanın yatışından sonra rutin takipleri için odaya giren sağlık personeli, çocuğun annesi tarafından refakatçi bırakılan şahsın çocuğa tecavüz girişimine engel olmuştur. Konu derhal savcılık ve emniyet yetkililerine iletilerek ilgili şahıs gözaltına alınmıştır.

Ayrıca hastanenin sosyal hizmetler uzmanı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçilmiş ve durum hakkında bilgilendirme yapılarak çocuğun koruma altına alınması gerektiği yönünde görüş bildirilmiştir. Akabinde çocuğumuz adli mercilerce koruma altına alınmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri refakatinde çocuğumuzun tedavisi devam etmektedir. 

 

HASTANEDE 4.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

Kaynak:Haber Kaynağı