Hasan Cemal'e 'Bizde Yaz' Teklifi.

Hasan Cemal'e 'Bizde Yaz' Teklifi.

Yazarlarımız hakaret etmeden özgürce ister Hükümet'i eleştirir ister muhalefeti.

"Biz Hasan Cemal'e çağrıda bulunuyoruz. Biz de düşünce özgürlüğü var. Yazarlarımız hakaret etmeden özgürce ister Hükümet'i eleştirir ister muhalefeti. İster Hükümet'i över ister muhalefeti."
 
Milat Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ahmet Zeki Gayberi, Milliyet'ten yazısı sansürlenen, izne çıkartılan ardından da kovulan Hasan Cemal'e çağrıda bulundu.
'Biz de düşünce özgürlüğü var. Yazarlarımız hakaret etmeden özgürce ister Hükümet'i eleştirir ister muhalefeti. İster Hükümet'i över ister muhalefeti.' diyen Gayberi Hasan Cemal, Milat'a gelsin başlıklı yazısında bakın neler yazdı:
 
HASAN CEMAL TARTIŞMASI
 
İmralı notlarını Milliyet'in yayımladığı günden bu yana medyada bir Hasan Cemal tartışmasıdır gidiyor.
Milliyet'in patronunun, Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'a,"Başbakan kızıyor Hasan Cemal ve Can Dündar'a yazı yazdırma!" dediği yazıldı.
Hasan Cemal de iki haftalık sessizliğin ardından gazetesiyle ilişiğini kesti. Derya Sazak dün Milliyet'te, Hasan Cemal'le yollarını ayırdıklarını belirten bir veda yazısı yazdı.
***
Ne Türkiye'nin, tarihinin en önemli barış kavşaklarından birinde olması ne de Ergenekon davasının mütalaasının açıklanması, hiçbiri Hasan Cemal olayını gündemden düşüremedi.
Önceki gün Cengiz Çandar Radikal'deki köşesinin yarısını barış sürecine, yarısını da Hasan Cemal'e ayırdı.
Kürt sorununda çözüm ve barış mücadelesinin yıllardır başını çeken insanların susturulması halinde "ne çözüm, ne de barış gelir" dedi Çandar ve ekledi; "onun yazamadığı ülkeye barış gelmez!"
 
CUMHURİYET EFSANESİNİ YERLE YEKSAN ETMİŞTİ
 
Hasan Cemal Cumhuriyet Gazetesi'ndeki "iç savaş"ın perde arkasını anlatan "Cumhuriyet'i Çok Sevmiştim" kitabı ile yıllardır yutturulan Cumhuriyet efsanesini yerle yeksan etmişti.
AK Parti'ye açılan kapatma davasında ve 27 Nisan e-muhtırasında da, bu ülkede bir kez daha iradesinin postal altında çiğneneceğinden korkan milletin yanında, dik duruş sergiledi Cemal. Kapatma davası aleyhine yazdıkları hala hatırımızda!
***
Ancak gelgelelim ki birkaç yıldır medyada bir moda başladı.
Yazılanlara bakılırsa, hükümet ve Başbakan, bütün işi kârı bırakmış, patır patır gazetelerden yazar attırıyor.
Başbakan, bir gün yeni yetme ergen kadın yazarın birini, bir gün de kerli ferli duayen bir yazarı ekmeğinden ediyor(!)
 
KOVULDU DİYEMİYORLAR SANSÜR DİYORLAR
 
"Gazetenin patronu, kıdem tazminatı trilyonu geçen yarım asırlık "çınarı" bu bahaneyle kovuyor" diyemiyorlar, "sansür" diyorlar.
Başbakan'ın Danışmanı Yalçın Akdoğan açık açık "Medya patronlarının kirli işlerine Hükümet'i alet etmemesini" istedi ama nafile.
 
MİLAT GAZETESİ OLARAK ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ
 
Milat Gazetesi olarak Hasan Cemal'e çağrıda bulunuyoruz. Biz de düşünce özgürlüğü var. Yazarlarımız hakaret etmeden özgürce ister Hükümet'i eleştirir ister muhalefeti. İster Hükümet'i över ister muhalefeti.
Tamam, merkez medya kadar telif ücreti ödeyemeyiz ama Hasan Cemal'e Milat'ta özgürce düşüncelerini kaleme alma garantisi verebiliriz.
Medya kendi iç kavgasını Hükümet'i yıpratmak gayesiyle nicedir "sansür" üzerinden veriyor.
Bakalım bizi kim arayıp "Kovun şu yazarı" diyecek?