HARVARD'DAKİ SEKS DERSLERİ YANKI UYANDIRDI

HARVARD'DAKİ SEKS DERSLERİ YANKI UYANDIRDI

Dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan Harvard'da her yıl düzenlenen ve öğrencileri cinsel hayat konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan Seks Haftası kapsamında verilen dersler büyük yankı uyandırdı.

Harvard Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen Seks Haftası, barındırdığı derslerle geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tartışma konusu oldu. Dersler arasında özellikle “Anal Seks 101” dersi konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. 

Russia Today'in haberine göre, öğrencilerin başında bulunduğu bir grubun düzenlediği Seks Haftası’nda öğrencilere cinsel sağlık eğitimi veriliyor. Dün başlayan etkinlikte, Anal Seks 101, Yanlışın 50 Tonu: Acayiplik, Fantazi ve Fetiş ve (Konsept olarak) Bekaretinizi Kaybetmek gibi derslerin yanı sıra Cinsel Sağlık Kariyeri Paneli de bulunuyor.

'KABA VE BAYAĞI' ELEŞTİRİSİ

Büyük yankı uyandıran Anal Seks 101 dersi, “Gelin ve anal seksle ilgili her şeyi, Brookline’daki seks shop Good Vibrations’ın uzmanlarından öğrenin! Anal seksle ilgili efsaneleri giderecek ve size, insanların bunu neden yaptığı ve nasıl iyi yapılacağı konusunda bilgi verecekler. Birçok konuyu işleyecekler: anal anatomi ve tüm cinsler için haz alma potansiyeli, bu konunun eşle nasıl konuşulacağı, hazırlık ve hijyen, kayganlaştırıcılar ve oyuncaklar, güvenli seks, yeni başlayanlar için anal penetrasyon ve daha fazlası! Bu heyecan verici, ancak genellikle yanlış anlaşılan haz formu hakkında gerçekleri ve insanların yaptığı yanlışları öğrenin. Tüm sorularınız cevaplansın!” sözleriyle anlatılıyor. 

Öğrencilerden dersin çok “kaba ve bayağı olduğu” yönündeki eleştiriler üzerine açıklama yapan organizatörler, programı değiştirmeyeceklerini belirterek, aynı dersi 2012’de de verdiklerini vurguladı.