Harşit Çayı taştı!..

Harşit Çayı taştı!..

GÜMÜŞHANE ‘de dünden bu yana devam eden yoğun yağış nedeniyle Harşit Çayı taştı, çay çevresindeki araziler ile bu arazilerdeki evleri su bastı.

Edinilen bilgilere göre, dünden bu yana devam eden aşırı yağış nedeniyle Harşit Çay’ı taştı. Harşit’in taşması sonucu il merkezinde Bağlarbaşı ve Özcan Mahalleleri ile Tekke Beldesi ve Torul İlçesi’nin Harmancık Köyü’nde çay çevresindeki araziler ve evleri su bastı.

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, birkaç gün önce bölge genelinde görülen aşırı sıcak havanın karların erimesine neden olduğunu hatırlattı, aşırı yağışla birlikte Harşit’in debisinin iyice yükselmesi sonucu çay kenarındaki arazilerin ve 30’a yakın evin alt katlarının su altında kaldığını söyledi.

Bu arada su basan arazilere su girişini engellemek için iş makineleri bölgede çalışma başlattı.Evlerinin alt katı su basan İzzettin Bilici ile kızı Gülşen Bilici kepçe yardımıyla kurtarıldı.

BABA İLE KIZINI İŞ MAKİNESİ İLE EVDEN ÇIKARDILAR

Gümüşhane'de etkili olan yağış nedeniyle taşan Harşit Çayı, çevredeki ev ve arazileri su altında bıraktı. Gümüşhane'nin Bağlarbaşı Mahallesi'nde Harşit kenarındaki evlerini su basan 56 yaşındaki Hasan Bilici ile 32 yaşındaki kızı Gülşen Bilici, iş makinesi ile evden alındı.