Haremlik-selamlık beden eğitimi dersi

Haremlik-selamlık beden eğitimi dersi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, okullarda Müslüman kız ve erkek çocukların spor derslerinin ayrı yapılması önerisini uyum açısından yanlış bir mesaj olacağı gerekçesiyle karşı çıktı.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Başbakan adayı Peer Steinbrück, kısa süre önce katıldığı bir sohbette, Müslümanlar'ın inancı dikkate alındığında, Müslüman kız ve erkek öğrencilerin beden eğitimi derslerinin ayrı yapılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Sözleri yankı uyandıran Steinbrück, Focus dergisinde görüşünde ısrarcı olacağını, Müslüman ailelerin çocuklarını spor derslerine göndermemek için çocuklarına doktor raporu almasının çözüm olamayacağını savundu. Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz da, Federal İdare Mahkemesi'nin kararını dile getirdiğini belirterek, bundan bir skandal yaratılmasını anlamadığını söyledi. Bavyera İçişleri Bakanı Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Joachim Herrmann öneriye karşı çıkarak, Steinbrück'ün 'Uyum politikası konusunda hiçbir bir fikri olmadığını' savundu.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ise, Steinbrück'ün yaklaşımını eleştirerek, kız ve erkek öğrencilerin cinsiyet arası eşitliği okulda küçük yaşlardan itibaren öğrendiğini belirtti. Hükümet sözcü yardımcısı Georg Streiter, Başbakan Angela Merkel'in uyumu insanların bir arada yaşaması açısından önemli gördüğünü, insanların birbirinden ayrı tutulmasının uyuma ters düşeceğini söyledi.