HARAMZADELER333 VE BAŞÇALAN'DAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

HARAMZADELER333 VE BAŞÇALAN'DAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Haramzadeler333 ve Bascalan hesaplarının sahiplerinden şikayetçi oldular.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, yasal ve gayri yasal dinlemeleri yayınlayan 'Haramzadeler333' ve 'Bascalan' isimli twitter adreslerinin sahiplerinden 17 Aralık soruşturmasının gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Avukat Kemal Bayrak: "Soruşturmanın üzerinden 7 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen iddialara ilişkin bir tane delil kırıntısı dahi ortaya konulamamıştır"

17 Aralık 'Yolsuzluk' ve 'Rüşvet' soruşturması sonrasında görevden alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın avukatı Kemal Bayrak, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısı önünde açıklama yaptı. Avukat Bayrak, 17 Aralık 2013 tarihinde bir kısım kişiler ve olaylarla ilgili gözaltı işlemleri olduğunu ve bu soruşturmada görev yapan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın hukuk dışı bir şekilde görevden alındıklarını söyledi.

"TEK BİR DELİL KIRINTISI YOK"
Müvekkillerinin, soruşturmada Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatlarını hukuka uygun olarak yerine getirmekten başka bir işlem yapmadıklarını belirten Kemal Bayrak, şöyle devam etti:
"Soruşturmanın gözaltı kararları uygulanması aşamalarında ilk gün görevden alınan müvekkillerim olan görevlilerle ilgili, ilk başta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nca ve ondan cesaret ve işaret alan şahıs ve kurumların bir kısmı, müvekkilerimin bir kısım yerlerden talimat aldıkları, ajan oldukları, yönlendirildikleri, darbe girişiminin maşalığını yaptıkları ve benzeri birçok atf-ı cürüm ile suçlanmışlardır. Haklarında tahkikat yapılmıştır. Oysa ki adli soruşturmalar Cumhuriyet Savcılığı'nın emir ve talimatları ile yürütülür. Soruşturmada görev alan emniyet ve başkaca kolluk birimleri, adli amirleri haricinde kimseye ve hiçbir kuruma bu görevleri ile rapor ve bilgi veremezler. Soruşturmanın üzerinden 7 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen iddialara ilişkin bir tane delil kırıntısı dahi ortaya konulamamıştır."

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"
Başta Başbakan olmak üzere iddiaları ortaya sürenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Bayrak, dokunulmazlık gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini, bu karara da itiraz ettiklerini vurguladı. Bayrak, "Müvekkillerime izafeten, 'Haramzadeler 333' ve 'Başçalan' internet sitelerinden, bir kısmı yasal olduğunu düşündüğümüz, bir kısmı da gayri yasal dinlemelerin deşifre edilerek kamuoyuna verildiği ileri sürülmektedir. Ancak bu iddiada bulunanlar şunu gayet iyi bilmektedirler ki, emniyet müdürü olarak görev yapan müvekkillerim daha henüz TİB bünyesinden kaydı çekip almadan, yani İstanbul Emniyet Müdürlüğü dinleme kayıtlarını ilgili TİB'den DVD ortamına henüz aktarmadan, günü dolmadan görevden alınmışlardır. Bu DVD ortamına aktarma, müvekkillerim görevden alınmasından sonraki bir zamana rastlamaktadır" dedi.

"'DÖNEMİN BAŞBAKANI' İFADESİ FEZLEKEDE YOK"
Bayrak, "Müvekkillerimle ilgili, fezlekelerle ilgili, güya 'Dönemin Başbakanı' ifadesi kullanıldığı ileri sürülmektedir. Bu, bizzat Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nca ileri sürülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'nın fezlekelerde bu ifadenin geçmediğini bilmediğini düşünmek istemiyoruz. Bunu bilmektedir. Hiçbir fezlekede, fezlekeye ek dosyanın hiçbir yerinde bu ifade yoktur" diye konuştu. 

"MÜVEKKİLLERİMİN ALINLARI AK, BAŞLARI DA DİKTİR"
'Haramzadeler333' ve 'Bascalan' isimli twitter adreslerinden yapılan yayınlarla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Avukat Bayrak, "Bu hususları kim yayınladıysa ortaya çıkarsınlar. Bu da devletin görevidir. Özellikle son günlerde sıklıkla dile getirilen bir husus vardır. 7 aydır müvekkillerim ve benzeri görevden alınan personellerle ilgili aleyhlerinde bir tane delil olmadığını ileri sürmüştük. Bu ileri sürdüğümüz husus gerçeklikle o kadar aynılaşmaktadır ki... Aleyhlerine delil bulamayan bir kısım mihraklar, müvekkillerimizin aleyhlerine deliller oluşturmak, yeri geldiği zaman hukuk dışı yaklaşım ve çalışmalarına güya yüce dinimizin bir kısım emir ve yasaklarını tahrif ederek dini kılıfa da uydurmak suretiyle, kendilerine sözüm ona cevaz bulmak yollarını deneyeceklerine dair son dönemlerde bir kısım şaiyalar dolaşmaktadır. Müvekkillerim hakkında onlarca soruşturma vardır. Aleyhlerine bir tane kırıntı bulunamamıştır. Müvekkillerimin alınları ak, başları da diktir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı