Hapis Talebi Ünlüleri Şok Etti

Hapis Talebi Ünlüleri Şok Etti

Aralarında Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Ersin Korkut'un bulunduğu 53 kişi hakkında hapis talebi...

İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak,Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir’in de bulunduğu 53 kişi hakkında “uyuşturucu madde temin etmek ve bulundurmak” suçlarından iddianame hazırlandı.

Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehlet Ali Uysal tarafından, aralarında çok sayıda ünlünün bulunduğu kişilere yönelik yaklaşık 6 aydır yürütülen uyuşturucu soruşturması tamamlandı. Savcı Uysal, Oyuncu Eray Özbal’ın da aralarında yer aldığı 15′i tutuklu 53 şüpheliye ilişkin “uyuşturucu madde temin etmek ve bulundurmak” suçlarından cezalandırılmaları istemiyle hazırladığı iddianameyi TMK 10. maddeyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İddianamede, aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol, Eray Özbal, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir’in de bulunduğu 53 kişinin, “uyuşturucu madde temin etme ve bulundurmak” gibi suçlardan 5 ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında, oyuncu Eray Özbal’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, örgütlü suçlara bakan mahkeme tarafından, “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamasıyla 8 Ağustos 2013′de tutuklanmıştı.

Oyuncular Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Cemil Büyükdögerli, Gökçe Özyol, şarkıcı Mehmet Erdem ile Cemil Büyükdöğerli, Kaan Razgırat ve Mehmet Kaya Hakyemez hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konulmuş, 50 bin lira güvence miktarı ödemeleri şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcı Uysal, soruşturma kapsamında ifadeleri alınan oyuncular Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, İlker Aksum, Berrak Tüzünataç ve Burçin Terzioğlu’nun da aralarında yer aldığı bazı kişilere ilişkin de yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceleyip iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı