HANİ TANK KAPAĞI ÇARPMIŞTI?

HANİ TANK KAPAĞI ÇARPMIŞTI?

Şah-Fırat Operasyonunda Şehit olan Astsubay Halit AVCI'nın nasıl şehit olduğu...

O  ASTSUBAY NASIL ŞEHİT OLDU?

Türkiye ve dünyada “Fırat Şah” operasyonunun yankıları sürerken şehit olan astsubay başçavuş Halil Avcı’nın nasıl şehit olduğu ile  ilgili ortada farklı iddialar ortaya çıktı. İddiaları ilk önce Milliyet Gazetesi gündeme getirmişti. Milliyet Gazetesinin haberinde üç iddia var; 


İlk iddiaya göre; operasyon timine basın görevlisi olarak katılan başçavuş Halil Avcı, Süleyman Şah Türbesinde fotoğraf çekerken geri gelen tank Avcı’ya çarptı. Avcı, başına altığı darbeyle yere yığıldığı yönünde. 


İkinci iddia ise, ilk iddiaya çok yakın. Operasyon tamamlanmıştı. Türbe havaya uçurulmak üzereydi. Başçavuş Halil Avcı hızla geri gelirken kafası tankın ucundaki namluya çarptı. Başını sert bir şekilde çarpan Avcı, bu şekilde hayatını kaybetti.

Üçüncü iddiada ise, olayın gerçekleşme şekli ilk iki iddiaya göre farklı. Bozuk yollarda ilerleyen tankın üst kapağından başını çıkaran başçavuş Halit Avcı, konvoy halindeki birliği fotoğraflamak isterken tank çukura girip çıktı ve üst kapak Avcı’nın başına sert bir şekilde çarptı.

sah-firat-operasyonunda-bascavus-halit-avci-sehit-oldu-(2).jpg

SOSYAL MEDYADA FARKLI İDDİALAR GÜNDEMDE!

Ancak, dün akşam saatlerinde sosyal medyada,davaya müdahil olan hukukçu ve diğer sosyal medya sayfalarında, olayın farklı olduğu yönünde iddialar gündeme geldi.

Sosyal medyadaki iddialara göre;

Şehit Astsubay Halit AVCI, Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) üzerinde çekim yaparken,  hareket halindeki Tankın namlusunun çarpması sonucu şehit olduğu iddia edildi.

Ayrıca, sosyal medyada yer alan diğer iddialara göre, ZPT'nin içerisinde,  Ankara Foto Flim merkezinde görevli bir binbaşının bulunduğu, olayla ilgili olarak,   ZPT ve Tank Personeli Uzman Çavuşların şüpheli, binbaşının ise tanık olarak ifadesinin alındığı  öne sürüldü.

 

ŞEHİT BABASI; "BANA VERİLEN BİLGİYE GÖRE; OĞLUMUN BAŞINA TANK KAPAĞI ÇARPMIŞ"

 

Kaynak:Haber Kaynağı