HANEFİ AVCI'DAN TARTIŞILACAK "DARBE" AÇIKLAMASI : "CEMAAT YAPMADI"

HANEFİ AVCI'DAN TARTIŞILACAK "DARBE" AÇIKLAMASI : "CEMAAT YAPMADI"

Başarısız darbenin ardından 1. sorumlu olarak görülen Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili eski İstihbaratçı Hanefi Avcı'dan çok konuşulacak bir analiz

Cemaat operasyonu kapsamında tutuklanan isimlerden olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Cemaat'in darbe girişimini kendine bağlı askerler tarafından yapmadığını, ordu içindeki askerleri kullandığını söyledi.

ÇOK KONUŞALACAK ANALİZ

15 Temmuz darbe girişimine ilişikin Hanefi Avcı'dan ilginç bir iddia geldi. "Bu olup bitenin iyi okunamadığı kanaatindeyim" diyen Avcı, "En iyi okuyan şöyle anlıyor; asker içerisindeki, ordu içerisindeki Cemaat mensupları ihtilal yaptı zannediyor.

Yani ordu içerisinde bulunan Cemaat'e bağlı askerler bir araya geldi ihtilal yaptı. Hayır, böyle bir şey olmadı. Bu ihtilal Cemaat tarafından programlandı, organize edildi, uygulandı. Bunu uygularken ordu içerisindeki askerleri kullandı" dedi.

Avcı, ABD bağlantısına ilişkin ise "Ben bu darbenin tamamen cemaat tarafından yürütüldüğüne inanıyorum. Yok ABD yok CIA var.

Ben de şunu iddia ediyorum. Bunlar bu işi öyle iyi becerdiler ki CIA da KGB de bunu örnek alıp bu yöntemi öğreneceklerdir.

180720162222270755954_2.jpg

Bu adamları hafife almamak gerekir. Cemaati iyi tanırsanız, bunu bunlardan başka kimsenin yapamayacağını anlarsınız. Ben darbeyi duyduğum anda bu cemaat işi dedim." iddiasında bulundu.

FETHULLAH GÜLEN LİDERÇOK İLE AYNI KAREDE GALERİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ (TIKLAYIN)

HANEFİ AVCI KİMDİR

hanefi_avci_miti_ele_gecirip_basbakani_kukla_yapacaklardi13914976750_h1123822.jpg

1956 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin Karabıyıklı köyünde dünyaya gelen Hanefi Avcı, öğrenim yaşamına doğduğu köydeki Karabıyıklı İlkokulu'nda başladı.

Ortaokulu Gaziantep'teki Karşıyaka Ortaokulu'nda, liseyi ise Ankara'daki Polis Koleji'nde bitirdi. Ardından Polis Enstitüsü'nde okudu ve lisans öğrenimi için girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1980 yılında mezun oldu.

 İçişleri Bakanlığı'na girdi ve bu dönemde sırasıyla Mersin merkez ve Gülnar ilçelerinde görev yaptı.[2][3] Daha sonra Diyarbakır, İstanbul illerinde şube müdürlüklerinde çalıştı.

1996 yılında Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevi sürdürürken 4 Şubat 1997'de Susurluk skandalını araştıran TBMM komisyonuna ifade verdi.

İfadesinde terörle mücadele adı altında devlet içinde çete kurulduğunu ileri sürdü ve Mehmet Ağar, Korkut Eken, Veli Küçük gibi isimler hakkında suçlamalarda bulundu.

28 Şubat sürecinde, bu görevdeyken köstebek olayı olarak da bilinen Deniz Kuvvetlerindeki Batı Çalışma Grubu belgelerinin Emniyet İstihbarat Dairesi'ne sızdırılması olayı meydana geldi.

Avcı, olay patlak verdikten sonra darbe hazırlığı varsa, bunu izlemenin polisin görevi olduğunu savundu.

Bu olay nedeniyle tutuklanan daire başkanı Bülent Orakoğlu açığa alındı, Avcı ise istihbarat dairesindeki görevinden alındı ve Ana Komuta Kontrol Merkezi kadrosuna atandı. Daha sonra açılan "köstebek davası"nda bütün sanıklar beraat etti.

Kaynak:Haber Kaynağı