HAMİLE KADINA SALDIRI OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

HAMİLE KADINA SALDIRI OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Ebru Tireli’ye saldırdığı iddiasıyla M.T.’nin önce tutuklanıp sonra serbest bırakılmasının ardından, olayı gerçekleştirdiği belirtilen 34 yaşındaki Davut K. tutuklandı. Bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtilen Davut K.’nın poliste ve adliye

Manisa'nın Turgutlu İlçesi’nde parkta spor yapan 4 aylık hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli’ye saldırdığı iddiasıyla M.T.’nin önce tutuklanıp sonra serbest bırakılmasının ardından, olayı gerçekleştirdiği belirtilen 34 yaşındaki Davut K. tutuklandı. Bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtilen Davut K.’nın poliste ve adliyede suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Öce olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede M.T.’nin ’delil durumundaki değişiklik’ nedeniyle serbest bırakılmasının ardından polisin oluşturduğu özel ekip çalışmalarını hızlandırdı. Olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla dün gözaltına alınan tuğla fabrikası işçisi bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, bugün akşam saatlerinde son gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"7 Aralık’ta akşam saatlerinde Turgutlu’da meydana gelen ve medya organlarında yer alan parkta yürüyüş yapan hamile kadın vatandaşımızın darp edilmesiyle ilgili 12 Aralık’ta olayın faili olabileceği değerlendirilen bir kişi yakalanıp, gözaltına alındı. Şüpheli ifadesinde olay günü parkta mağdur ile karşılaştıklarını, tartışma sırsında mağdurun yere düştüğünü kabul etti. Bu kişi bugün tutuklanıp, cezaevine konuldu. Kamuoyuna duyurulur."

M.T’NİN AVUKATI: ADALET YERİNİ BULDU

Dün tahliye edilen M.T.'nin avukatı Melike Ören Tak ise hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Adalet yerini buldu diye düşünüyoruz. Emniyet güçlerine güvenimiz tamdı. Neticede müvekkilimin suçsuz olduğu anlaşıldı. Kendisinin tekrar itibar kazanması için hukuksal açıdan elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. 

SERBEST KALMIŞTI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye (32) parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla M.T. tutuklanmıştı. M.T. dün delil durumunun değişmesi nedeniyle serbest bırakılmıştı.

M.T.’nin avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etmişti. Tak, "Müvekkilimin tutukluluğundan sonra olayda kullandığı ileri sürülen aracın saldırı anında evinin önünde durduğuna ait güvenlik kamerası görüntüleri bulduk. Bunun üzerine delil durumu değişikliği olduğu için savcılığa itirazda bulunduk. Emniyet kaynaklarının da yaptığı incelemede bu görüntüler doğrultusunda delil durumu değişiklikliğinden dolayı müvekkilim serbest kaldı. Gerçek saldırganın yakalanması için de emniyet titiz çalışmalarını sürdürüyor" demişti.

TAM TEŞHİS EDEMEDİ DEMİŞTİ

Ebru Tireli’nin eşi Akın Tireli şunları söylemişti: "Eşim kendisine saldırılan kişinin M. T. olup olmadığını tam olarak teşhis edemedi. Çünkü görememişti kim olduğunu. Ancak ’O olabilir’ dedi. Yüzde 50 oranında teşhis edebildi"

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

MT.’nin cezaevinden tahliye edilmesinden sonra Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yapmıştı:

"07.12.2016 günü akşam saatlerinde Turgutlu’da meydana gelen, medyaya organlarında da yer alan hamile kadın vatandaşımızın darp edilme olayıyla ilgili basına, kamu oyuna bilgilendirme amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Olayın öğrenilmesinden sonra soruşturmaya derhal başlanıldı. Mağdurun ve olay tanığının tarif ettiği şüpheli eşkaline, aracına uyan kişilerin araştırıldığı sırada, 08.12.2016 günü bir şahsın yakalanıp gözaltına alındığı, teşhis edilen bu şahsın 9 Aralık 2016 günü tutuklanarak ceza infaz kurumuna konulduğu, soruşturmaya devam olunurken yeni delillerin ortaya çıkması nedeniyle olayı bir başka şahsın gerçekleştirmiş olması ihtimaline binayen tutuklanan şahsın bugün 12 Aralık Pazartesi günü ceza infaz kurumundan tahliye edildiği olayın aydınlatılması ve şüpheli sahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğ kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
kaynak insanhaber

İlgili Haberler