HAMİLE DOKTORA SALDIRI

HAMİLE DOKTORA SALDIRI

Hastanede saldırıya uğradı…

Bu kez şiddet, kızgın kadınlardan geldi: Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde görevli doktor 10 haftalık hamile Selva Köylüoğlu, yanlarındaki çocuğa bakılmadığını iddia eden 3 kadının saldırısına uğradı. Hafif yaralanan Dr. Köylüoğlu'nun şikayeti üzerine 3 kadın gözaltına alındı.

Çocuk polikliniğinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre 3 kadın, hasta muayene eden Dr. Selva Köylüoğlu'nun bulunduğu odaya girerek, yanlarındaki çocuğu muayene ettirmek istediklerini söyledi. Kayıt yaptırmalarını isteyen Köylüoğlu'na tepki gösteren kadınlar tartışmaya başladıkları 10 haftalık hamile doktoru, ellerindeki çantalarla yüzüne vurarak darp etti. Köylüoğlu'nun yardım istemesi üzerine odasına gelen güvenlik görevlilerinin yakaladığı adı açıklanmayan 3 kadın, polise teslim edildi.

Dr. Köylüoğlu'nun şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine 3 kadın gözaltına alınarak karakola götürüldü. Acil servise götürülen Köylüoğlu'na da 3 gün iş göremez raporu verildi.

'BEBEĞİME BİR ŞEY OLMASINDAN KORKTUM'

Poliklinikte günde 75- 80 hastaya baktığını belirten Selva Köylüoğlu, saldırı sırasında bebeğinin zarar görmesinden çok korktuğunu söyledi. Köylüoğlu şunları anlattı:

"Ben hastamı muayene ederken. Muayene sırası olmayan 3 kadın yanlarındaki bir çocukla içeri girerek muayene olmak istediklerini söylediler. Ben de, 'görüyorsunuz hasta muayene ediyorum. Siz bilgisayardan giriş yaptırarak öyle muayene olabilirsiniz' dedim. Bunun üzerine sinirli bir şekilde bana bağırarak 'bizim çocuğa bakmak zorundasın' dediler. Bilgisayarımın monitörüne sertçe vurdular. Yakınıma gelerek ellerindeki çantayla yüzüme vurdular. Dışarı çıkmaları söyleyerek güvenliği çağırdım. Beyaz Kod vererek şikayetçi oldum. Ben 10 haftalık gebeyim. Bebeğime bir şey olmasından çok korktum."

ATO YÖNETİMİ ZİYARET ETTİ

Saldırı üzerine Adana Tabip Odası (ATO) yöneticileri, Dr. Köylüoğlu'nu hastanede ziyaret etti. Burada konuşan ATO Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan şöyle konuştu:

"Doktor hanımın başına gelen olay ilk değil ama, son olmasını diliyoruz. Ucu ölüme kadar varan psikolojik, fiziksel şiddetin bir örneğini yaşadık. Bir hasta yakınının sıra almadan, özürsüz, hem sözel hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uygulaması affedilemez. Sağlıkta dönüşümle beraber sağlık sistemi öyle bir noktaya geldi ki, yaptığınız hizmetin kalitesi değil, sayısı önemli oldu. Hastanın sorununu çözdüğünüz değil, kaç hasta baktığınız önemli hale getirildi. Saldırıya uğrayan hekim arkadaşım ve bebeğine geçmiş olsun diyerek böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı