HAMİLE ACİL YARDIM GÖREVLİSİNE TEKMELİ SALDIRI

HAMİLE ACİL YARDIM GÖREVLİSİNE TEKMELİ SALDIRI

Arkadaşlarımız ambulanslarda, acil servislerde can güvenliği olmadan çalışıyor. Bu saldırının karakolda gerçekleşmesi manidardır. Bunun soruşturulmasını ve ihmali olanların da hesap vermesini bekliyoruz."

TRABZON'da geçen cumartesi günü, karakolda gözaltında tutulan ALS hastası M.C.’yi ambulansa koymak isteyen Acil Tıp Teknisyeni 9 aylık hamile Burcu Dalkılıç’ın, hasta tarafından tekmeli saldırıya uğraması sağlık çalışanları tarafından kınandı.

KARAKOLDA GEÇMESİ MANİDAR

Öğle saatlerinde 112 Acil Servis binası önünde toplanan sağlık çalışanları, Burcu Dalkılaç’a yapılan saldırıyı kınadı. Eylemde konuşan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar şunları söyledi:

"Karakola intikal eden ve hastayı ambulansa taşımak isteyen Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç’a hasta tekme attı. Tekme darbesi ile yere yığılan arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. İnsanlara sağlık hizmeti götürenlerin saygı görmesi gerekirken şiddet uygulanması kabul edilemez. Toplum bir süredir şiddetle çalkalanıyor, cinnet geçiriyor. Arkadaşlarımız ambulanslarda, acil servislerde can güvenliği olmadan çalışıyor. Bu saldırının karakolda gerçekleşmesi manidardır. Bunun soruşturulmasını ve ihmali olanların da hesap vermesini bekliyoruz."

DÜŞÜK RİSKİ VAR

Bu arada, bugün hastanede muayeneden geçirilen 9 aylık hamile Acil Tıp Teknisyeni Burcu Dalkılıç’a, düşük riskinin devam etmesi nedeniyle 10 günlük yatak istirahati verildi.

Bu arada, saldırıyı gerçekleştiren ALS hastası M.C.’nin, aldığı ilaçların da etkisiyle şuuru yerinde olmadığı için olay sonrası ifadesinin alınamadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı