Halkbank’tan AKP’li başkanın oğluna büyük kıyak

Halkbank’tan AKP’li başkanın oğluna büyük kıyak

Halk Bankası’nın bir kuruluşu olan Halk GYO, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’un oğlunun şirketine, kelepir fiyatına arsa kiraladı. Piyasa şartlarına göre 150-160 bin TL'ye kiralanabilecek olab arsa, yaklaşık 17 bin liraya Bro Reklamcılık'a verildi.

AKP’li Aziz Babuşcu’un oğlu Yasin Babuşcu, Doğa Madencilik’in sahibi Kemal Ayvacı’nın oğlu İlyas Ayvacı ile birlikte Bro Reklamcılık Yayıncılık Ticaret ve Sanayi A.Ş. adından bir şirket kurdu. 10 ay kadar önce kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı Yasin Babuşcu. Yasin Babuşcu’un nikahı 2010 yılında, İlyas Ayvacı’nın nikahı ise 2011 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nikah şahitliği yaptığı törenlerle kıyılmıştı.

SÜRESİ 2015'TE BİTECEK

Genç Babuşcu ve Ayvacı’ların kurduğu Bro Reklamcılık firması Halk GYO’dan, Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde, Kanyon AVM’nin yanındaki arsayı reklam panosu yerleştirmek üzere kiraladı.

Halk GYO’nun 01.01.2013–30.06.2013 dönemi faaliyet raporuna göre, Bro Reklamcılık söz konusu arsayı 6 aylığı 16.666 TL bedelle kiraladı. Kira süresi ise 30 Mayıs 2015 tarihinde bitecek.

“ARKASI OLAN İŞİ BİTİRİYOR”

Reklamcılık sektöründe faaliyet yürüten ve reklam panolarının kiralanması işiyle de uğraşan bir firma sahibi, “O yeri gayet iyi biliyorum. Reklam panoları için çok güzel bir yer. Yıllık kirası yaklaşık 300-400 bin lira eder. Buna göre 6 aylığı da 150-160 bin liraya gelir” dedi.

Reklam panoları piyasasında büyük rantların döndüğünü ancak bu işi herkesin yapamadığını anlatan firma sahibi, Büyükşehir Belediyesi’nden izin almanın kolay olmadığını, izin alınamayan yerin kiralanmasının da bir işe yaramayacağını söyledi. Belediye ile iyi ilişkileri olanların izin alma konusunda bir sıkıntı yaşamadığını ifade eden firma sahibi, “O bölgeye yakın bir yerde ben de bir arazi kiralamıştım. Ancak Belediyeden reklam panosu dikmek için izin alamadım. Yaptığım masraflar boşa gitti. Yani zarar ettim” diye konuştu.