Halk TV ve Ulusal Kanal'a Soruşturma!

Halk TV ve Ulusal Kanal'a Soruşturma!

HALK TV VE ULUSAL KANAL'A SORUŞTURMA

Gerçek Gündem’in yayınladığı habere göre Halk TV ve Ulusal Kanal hakkında soruşturma açıldı. Kenan Beyazit isimli bir vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen Hatay savcılığı iki kanala eylemleri yayınlayarak “halkı koordine edip, kin ve galeyana teşvik etmek” suçlamasında bulundu.
 
Ayrıca savcılık yurt çapında milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşen eylemleri “toplum huzurunu bozan, asıl amacı hükümeti devirmek olan eylemler” olarak niteledi.
 
Açılan soruşturma kapsamında Ulusal Kanal Sorumlu Müdürü Naci Eriş ifadeye çağırılırken, her iki kanaldan, 30 Mayıs ve 17 Haziran tarihleri arasındaki yayınlarını kimlerin hazırladığı, sunduğu ve sorumlu müdürlerin kim olduğuna ilişkin bilgi talep edildi.
 
KONU MECLİS GÜNDEMİNDE
 
Ulusal Kanal ve Halk TV üzerinde, daha önce de RTÜK aracılığıyla baskı kurmaya çalışılmış, her iki kanala da yüksek para cezaları kesilmişti.
 
Ancak protestoları yayınlarken eylemcileri karalayıcı yorumlarda bulunan kanallara herhangi bir ceza kesilmemesi dikkat çekti. Konu meclis gündemine de taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yanıtlanmak üzere bir soru önergesi verdi.