Halk 'Savaş İstemiyoruz' Direnişine Başlıyor

Halk 'Savaş İstemiyoruz' Direnişine Başlıyor

Suriye’ye yönelik emperyalist savaş tehditlerine karşı ülkenin birçok yerinde halk sokağa çıkıyor. Bugün, yarın ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaşa karşı eylemler var. TKP, yarın saat 18.00’de Kadıköy Altıyol’da buluşmaya çağırdı.

Suriye’ye dönük topyekün savaş tehditleri artarken, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler “savaşa hayır” demek için eylem çağrıları yaptı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB “emperyalist savaşa hayır demek için” bugün tüm ülkede eylemler düzenleyecek. İstantanbul’da Galatasaray Lisesi önünde, Ankara’da ise Yüksel Caddesi’nde saat 17.00’de buluşulacak.

Savaşa karşı yarın Kadıköy’e
Türkiye Komünist Partisi (TKP), Suriye’ye yönelik savaş hazırlıklarına tepki olarak yarın tüm İstanbulluları saat 18.00’de Kadıköy Altıyol’da buluşmaya çağırdı. TKP tarafından yapılan çağrıda “emperyalist barbarlığa ve işbirlikçisi AKP hükümetinin kanlı politikalarına karşı sözünü söylemek, savaş hazırlığı yapanları uyarmak için” ifadelerine yer verildi.

1 Eylül’de Antakya’da buluşma
Suriye’deki savaşı yakından yaşayan ve bu ülkede birçok akrabası yaşayan Hatay halkı, 1 Eylül’de bir kez daha savaşa karşı sokağa çıkacak. Emperyalist savaşa ve cihatçı çetelere karşı iki buçuk yıldır sözünü söyleyen Hataylılar, 1 Eylül’de saat 16.30’da Antakya’da Doğuş Okulları önünde buluşarak Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyecek. Atakya Dayanışması tarafından çağrısı yapılan “Ülkemizde ve bölgemizde barış için büyük halk mitin-gi”nde, savaşa karşı büyük bir ses çıkması bekleniyor.

İçerisinde HDK, ÖDP, Halkevleri ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin İstanbul şubelerinin de bulunduğu Demokrasi ve Barış Platformu da, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde saat 15.00’te “Gezi’den Lice’ye Barış İçin Mücadele’ye” sloganıyla Kadıköy’de buluşma çağrısı yaptı.

BDP’den ‘hükümet adım at’ mitingleri
BDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dört ilde hükümeti “çözüm süreci” kapsamında adım atmaya çağıran mitingler yapacak. Diyarbakır’da İstasyon Meydanı, Van’da Altaylı Parkı, Mersin’de İstasyon Meydanı eylemlerin yerleri olarak belirlenirken, İstanbul’da Demokrasi ve Barış Platformu’nun eylemine katılınacağı belirtildi.