HALK BANK'TAN ŞOK EDEN KARAR

HALK BANK'TAN ŞOK EDEN KARAR

Öte yandan bankanın bir günde bedava maliyetle dağıttı para miktarı 30 milyon TL olduğu ileri sürüldü.

Halkbank kredi kartından 5 bin TL’ye kadar nakit para çekenlere faizsiz komisyonsuz 9 ay taksit yaptı. Bankaya hücum olup kredi tutarı 30 milyon TL’yi aşınca 15 gün süreceği açıklanan kampanya bir günde sona erdirildi. Böylelikle bankaya yetişemeyip kartından para çekemeyenler büyük bir şok yaşadı. Öte yandan bankanın bir günde bedava maliyetle dağıttı para miktarı 30 milyon TL olduğu ileri sürüldü.

30 MİLYON TL'Yİ AŞINCA

Halk Bank yaptığı kampanya ile 3 aydan 9 aya kadar vadelerde, 5 bin TL’ye kadar, faizsiz komisyonsuz nakit kredi dağıtacağını açıkladı. Hiç maliyetsiz verilen, 9 ayda geri almak üzere dağıtılan paranın toplamı, uygulamanın geçerli olduğu sadece bir gün içinde 30 milyon TL’yi aştığı iddia ediliyor.

31 MART DENİLMİŞTİ 1 GÜNDE SONA ERDİ

Banka yönetimi şubelerinde bu “bedava para” için yığılma olunca, 31 Mart’a kadar uygulayacağını açıkladığı kampanyayı bir günde kesti. Uygulamanın ilk günü olan geçtiğimiz salı günü bu parayı alan aldı. Dün sabah genel müdürlükten şubelere yeni bir mail gitti ve uygulama iptal oldu. Şubelere gönderilen mailde “O uygulamanın kaldırıldığı, alınacak nakit kredilere yüzde 1.49 oranında faiz uygulanacağı” söylendi. Dün banka şubelerine faizsiz komisyonsuz para çekmek için gidenler eli boş döndü. Bu da şubelerde para çekmek için gelenlerin yaptığı yoğun itirazlara neden oldu.

ORTAKLARIN TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR

Bunu yapan kamu bankası Halk Bankası. Halk Bankası’nın halka arzının yapıldığını, yani hisselerinin yaklaşık yarısının çok sayıda yerli ve yabancı fonlar ve yatırımcılara ait olduğunu hatırlayalım. Başka deyişle banka yönetimi bu uygulama ile bankayı, yani Hazine ve sahibi olan halkı zarara uğrattığı gibi, hisse sahiplerini de ayrıca zarara uğratmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı