HALK BANKASI'NDAN REZA ZARRAB AÇIKLAMASI

HALK BANKASI'NDAN REZA ZARRAB AÇIKLAMASI

Halk Bankası hisseleri günü yüzde 8.7 kayıpla kapatan Halk Bankası açıklama yayınladı.

Halk Bankası, isim vermeden, ABD'nin Miami kentinde tutuklanan işadamı Reza Zarrab hakkında yürütülen soruşturma ile ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Halk Bankası hisseleri günü yüzde 8.7 kayıpla kapattı.

KAP'A AÇIKLAMA YAPTI

Halk Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Bugün bazı yayın organlarında ABD'de yürütülen bir soruşturma kapsamında Bankamızın adı da verilerek haberler yapılmakta ve asılsız tezviratlar üretilmektedir" denildi ve eklendi:

"Söz konusu soruşturmayla Bankamızın herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Bu kapsamda Bankamıza yönelik herhangi bir inceleme talebi bulunmadığı gibi Bankamız herhangi bir inceleme ya da soruşturmanın tarafı değildir. Bankamız bugüne kadar olduğu gibi tüm iş ve işlemlerini ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun bir şekilde yürütmektedir."

reza_halk.jpg

HİSSELER ÇAKILDI

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Brüksel'de havaalanı ve metroda düzenlediği bombalı saldırıların yanı sıra, Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının ardından Halkbank'taki sert satışların aşağı çektiği Borsa İstanbul Endeksi günü yüzde 1.96 düşüşle kapatırken, Halk Bankası hisselerindeki düşüş yüzde 8.7'yi buldu ve günün fiyatı en çok düşen hissesi oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı