HAKKARİ'DE 2 ASKER ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'DE 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Yanında bulunan er de arkadaşını kurtarmak için suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezer Çayı'nda sürüklenmeye başladı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki Hezir Çayı'na giren ve boğulma tehlikesi geçiren asker ile, kendisini kurtarmak isteyen arkadaşı şehit oldu.

YÜZÜNÜ YIKAMAK İSTEMİŞ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nin Yeşilova Köyü yakınıda bulunan Hezer Çayı'na dengesini kaybederek düşen er ve onu kurtarmaya çalışan arkadaşı boğularak şehit oldu.

BİRİ DÜŞTÜ DİĞERİ KURTARMAK İSTEDİ

Olay, bugün akşam saatlerinde Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyü yakınlarıda meydana geldi. Yeşilova köyünde bulunan Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli er, Hezer Çayı kenarında yüzünü yıkamak isterken bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Yanında bulunan er de arkadaşını kurtarmak için suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezer Çayı'nda sürüklenmeye başladı.

CENAZELER VAN'A GÖNDERİLDİ

Çevredeki diğer askerler ve vatandaşlar olayı fark edince 2 asker yapılan çalışmalar sonucu sudan çıkarıldı. Bu arada Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'na da bilgi verildi. Ancak sudan çıkarılan erler, askeri sağlık personelinin tüm madahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazelerinin helikopterle Van'a oradan da memleketlerine gönderileceği belirtildi

ACI HABER TEKİRDAĞ'A ULAŞTI

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Köyü’ndeki Kuzey Irak sınırında Hezil Çayı'na dengesini kaybedip düşen ve şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Zafer Çan’ın Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Akşam saatlerinde Uzman Onbaşı Zafer Çan’ın Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi üzerindeki evine giden komutanlar, acı haberi Selime-Ayhan Çan çiftine verdi. Şehit evi ve çevresindeki binalara Türk Bayrağı asıldı. Akraba ve komşuların başsağlığına geldiği Çan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Oğullarını şehit olmasıyla birlikte büyük üzüntü yaşayan aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

2 AY ÖNCE UZMAN ONBAŞI OLDU

dha-c36c01c7ed149868ec68f3e115c6bc35-3.jpg

Zafer Çan’ın 2 ay önce uzman onbaşı olarak göreve başladığı ve ilk görev yerinin Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nin Yeşilova Köyü’ndeki Hudut Sınır Tabur Komutanlığı olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı