HAKKARİ'DE 13 IŞİD MİLİTANI GÖZALTINA ALINDI AMA...

HAKKARİ'DE 13 IŞİD MİLİTANI GÖZALTINA ALINDI AMA...

Gözaltına alanlar diğer teröristler...

Hakkari'de 13 IŞİD militanının, PKK'nın gençlik yapılanmadı YDG-H tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
 
Vatan'da yer alan habere göre Şemdinli üzerinden Irak Kürt Bölgesi'ne geçmeye çalışan IŞİD üyesi olduklarından şüphe edilen 13 kişinin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H tarafından yakalandığı duyuruldu.
 
DİHA'nın konuya ilişkin haberinde ise iki gün önce yaşanan olayda gözaltına alınan IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişilerin Trabzon, Ordu, Diyarbakır'ın yanı sıra Halep'ten geldiği belirtildi. Yakalanan şüphelilerin üzerinde ise İngiliz ve Brezilya bayrakları, bilgisayar, 25 bin dolar para, Kürt şehirlerini gösteren not ve krokiler çıktığı kaydedildi.
 
Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçmek üzere ilçeye geldikleri tahmin edilen şahısların, kimsenin kendilerine sahip çıkmaması ve onları görenlerin haberdar etmesi ile fark edilerek, takibe alındığı ve ilçenin farklı noktalarında gençler tarafından yakalandığı öğrenildi. 
 
YÜKSEKOVA'YA GÖTÜRÜLDÜLER!
 
YDG-H'liler, ilk başta yakaladıkalrı iki kişinin ifadelerinden hareketle IŞİD'li grubun toplamda 13 kişi olduklarının tespit edildiğini belirtiyor. Bu bilgiler üzerine ilçede farklı noktalarda 11 kişi daha yakalandı. Yakalanan kişiler koordineli bir şekilde Yüksekova'ya götürüldü. Yakalanan kişilerden bazılarının Suriye'nin Halep kentinden, kiminin ise Trabzon, Ordu ve Amed'den geldiği tespit edildi. Yakalanan şahısların üzerinde İngiltere ve Brezilya bayrakları, bilgisayar, yol krokileri, yol güzergahlarını gösterin CD'ler ve Federal Kürdistan kentlerine giden yol güzergahlarını tarif eden notlar olduğu ileri sürüldü. Yine yakalananların üzerinde 25 bin dolar çıktığı kaydedildi.
 
Şüphelilere ilişkin yapılan operasyonlar konusunda bilgi veren YDG-H üyeleri şu açıklamada bulundu:
 
"Belirlenen şahıslar yurtsever halkımız tarafından bize ve DBP gençlik üyelerini haberdar etmesiyle fark edildi. Durumdan haberdar olmamızdan sonra şüpheli şahıslara kısa sürede bir takip başlattık. İlk olarak 2 kişiye gözaltı yaptıktan sonra, yakalanan 2 kişiyi konuşturduk. Konuşan iki kişi uzun uğraşlar sonrası burada tek olmadıklarını ve kendilerinin dışında 11 kişi daha olduğunu söylediler. Daha sonra onların yerleri tespit edilerek onları da grup halinde farklı yerlerden bulup gözaltına aldık. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra kendi birimlerimiz tarafından güvenli bir şekilde üst birimlerimize yaya ve araçlarla teslim ettik. Bu durumdan yurtsever Şemdinli halkı ve birimimiz tarafından ortak çalışma içerisinde oldu."

Kaynak:Haber Kaynağı