HAKKARİ YİNE KARIŞTI

HAKKARİ YİNE KARIŞTI

Göstericilerin 18 yaşından küçük olduğu, serbest bırakılması için de görüşmelerin yapıldığı kaydedildi.

YÜKSEKOVA KARIŞTI

Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde öğle saatlerinden sonra olaylar çıktı. Yüzleri kapalı yaklaşık 50 kişilik bir grup, Şemdinli Yolu üzerinde bulunan Cezaevi Kavşağı'nda toplanarak yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ve zırhlı araç sevk edildi. Gelen ekiplere taş ve molotof atılması üzerine polis müdahalede bulundu. Göstericiler, tazikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanılarak dağıtıldı. İlçenin Dağlıca'ya giden yolu da bir grup gösterici tarafından kesilerek araçlardaki kişilere kimlik kontrolu yapıldı. Bu olay üzerinede bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. İlçedeki olaylar yer yer sürüyor.

2 POLİS HAFİF YARALI

Hakkari'de olayların büyümesi sonucu esnaflar kepenk kapatırken, kent merkezinde devam eden olaylarda plastik mermi sıkan bir sivil polis memuru göstericilerin hedefi oldu. Tek başına kalan sivil polis, arkasından gelen bazı göstericilerin kafasına bir sebze, meyve kasası atması sonucu hafif şekilde yaralandı. Polis memurusaldırı sırasında düşen tabancasını da alıp arkadaşlarının yanına gitti. Kentin bir başka noktasında çıkan olaylarda da 1 polis memurunun atılan taşlar sonucu hafif yaralandığı belirtildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Kent merkezinde çıkan olaylarda 3 göstericinin de gözaltına alındığı belirtildi. Göstericilerin 18 yaşından küçük olduğu, serbest bırakılması için de görüşmelerin yapıldığı kaydedildi.

 

HAKKARİ YİNE KARIŞTI

Kaynak:Haber Kaynağı