Hakimin Başını Aşk Döndürmüş !

Hakimin Başını Aşk Döndürmüş !

İddia : 64 yaşındaki hakimin kadın memura yönelik "aşığım tacizi"

64 yaşındaki hakim karşılıksız aşk beslediği iddia edilen 30 yaşındaki kadın katibi silahı ile rehin aldı. 

Emekliliğine iki ay kaldığı öğrenilen ve eşi de aynı adliyede hakimlik yapan Ü.Y.E’nin, ‘Seni de kendimi de vuracağım. Beni ne hale düşürdün" diye bağırdığı belirtildi. 

Kadın katip adliyenin iç haberleşme sistemi olan ‘haberci’ adlı program aracılığıyla diğer odadaki arkadaşına durumu bildirdi. Nöbetçi savcı beraberindeki polislerle birlikte hakim ve katibin bulunduğu odaya gitti. Nöbetçi savcı bir süre odanın kapısını açması için hakim ile konuştu. Yaklaşık 15 dakika sonra hakim Ümit Y. E odanın kapısını açtı. 

Hakimler ve Savcılar Kanunu gereği hakim Ü. Y. E hakkında polisler ve savcı herhangi bir işlem yapamadı. Hakim bu nedenle adliyeden elini kolunu sallayarak ayrıldı. Adalet Bakanlığı müfettişleri ve HSYK'nın bugün mazeret bildirmeden adliyeye gelmeyen hakime ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. 

Hakimden şikayetçi olan katip Z. R. D.,nin ifadesinde “Beni uzun zamandır taciz ediyordu. Durumu Adalet Komisyonu Başkanlığı’na ve Adalet Bakanlığı Müfettişlerine bildirdim. Hakim hakkında inceleme başlatılmıştı." dediği öğrenildi.

PERŞEMBE AKŞAMI YAŞANDI

Dün akşam Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir skandal yaşandı. 64 yaşındaki hakim, bir kadın katibi silahını çekerek rehin aldı. Edinilen bilgiye göre olay Adalet Sarayı’nın ikinci katında bulunan 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kaleminde meydana geldi. 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Ü. Y.E(64), eski katibi 30 yaşındaki Z. R. D.’nin çalıştığı odaya indi. 

ODANIN KAPISINI KİTLEDİ, SİLAHINI ÇEKTİ

Hakimin silahlı tacizine uğrayan kadın ve o sırada odaya yakın bürolarda bulunanların duyup anlattıklarına göre olay şöyle gelişti. Mesai saati bitimine denk gelen olay sırasında katip odada tekti. Odanın kapısını kapatan hakim, silahını çekti. Katibe aşık olduğu iddia edilen hakim ‘Seni de kendimi de vuracağım. Beni ne hale düşürdün" diye bağırdı. 

KATİP KADIN ARKADAŞLARINA HABER VEREREK KURTULDU

Kadın katip adliyenin iç haberleşme sistemi olan ‘haberci’ adlı program aracılığıyla diğer odadaki arkadaşına durumu bildirdi. Bunun üzerine önce adliye güvenliğine haber verildi daha sonra nöbetçi savcı bilgilendirildi. Nöbetçi savcı beraberindeki polislerle birlikte hakim ve katibin bulunduğu odaya gitti. Nöbetçi savcı bir süre odanın kapısını açması için hakim ile konuştu. Bir süre sonra hakim odanın kapısını açtı. 

HAKİME VE SİLAHINA ULAŞILAMIYOR 

Ağlayarak polise sığınan katip Z. R. D. “hakimin kendisini öldürmek istediğini" ileri sürdü.. Hakimler ve Savcılar Kanunu gereği hakim Ü. Y. E hakkında polisler ve savcı herhangi bir işlem yapamadı. Hakim bu nedenle adliyeden elini kolunu sallayarak ayrıldı. Katip Z. R. D.’nin ise ifadesi alındı. 

KADIN KATİP, HAKİMDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Hakimden şikayetçi olan katibin ifadesinde “Hakim çalıştığım odama geldi. Kapıyı kilitledi. Beni ne hallere düşürdün, seni de kendimi de öldüreceğim’ dedi. Daha önce onun yanında katiptim. Beni uzun zamandır taciz ediyordu. Tacizlere dayanamayınca durumu Adalet Komisyonuna bildirdim. Komisyon benim yerime değiştirdi. En sonunda adliyede bulunan Adalet Bakanlığı müfettişlerine şikayette bulundum. Bunun üzerine ifadem alındı ve hakim hakkında soruşturma başlatıldı." şeklinde konuştuğu öğrenildi.

ÜMİT Y .E’NİN EŞİ DE AYNI ADLİYEDE HAKİM

17. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Ü. Y.E(64), olayın ardından bugün adliyeye gelmedi. Herhangi bir mezaret te bildirmediği öğrenilen hakiminden bilgi alınamıyor. Hakim hakkında daha önce soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı müfettişlerinin konuyu Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na intikal ettirdiği öğrenildi. Müfettişler hakim Ü. Y. E.’ye ifadesini almak için ulaşmaya çalışıyor. Nerede olduğu bilinmeyen Ü. Y. E’nin eşi de aynı adliyede hakim. Ü. Y.E’nin eşi de bir mahkemin hakimliğini yürütüyor.

KATİP, BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNE BENİ TACİZ EDİYOR DİYE ŞİKAYET ETMİŞ

Uzun zamandır 64 yaşındaki hakim tarafından taciz edildiği ileri süren Z. R. D.'nin bu gerekçeyle bir ay önce Adalet Komisyonu Başkanlığı’na başvurduğu öğrenildi.. Bu iddia üzerine komisyon kadın katibin çalışma yerini değiştirdi. İddiaya göre yerini değiştirmesine rağmen hakim Ümit Y.E, kadın katibin peşini bırakmadı. 

MÜFETTİŞLER HAKİM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Z,R.D aynı hakim tacizinin sürdüğü iddiasıyla geçtiğimiz günlerde de Adliyede görev yapan Adalet Bakanlığı Müfettişlerine şikayette bulundu. Şikayetinde taciz edildiğini belirtti. Bu ifadelerin üzerine müfettişler hakim hakkında inceleme başlattı.