HAKİM'DEN ŞOK FIŞKİYE ÇIKIŞI

HAKİM'DEN ŞOK FIŞKİYE ÇIKIŞI

Adana'daki davada Hakim'in sorusu herkesi şaşırttı.

Adana’da Gezi‘nin yıldönümünde yapılmak istenen yürüyüşe müdahale eden TOMA’nın üzerine çıkarak suyu polise yönelten Onurcan Taşdemir, artık ‘Diren TOMA Onurcan geliyor’ sloganıyla karşılanıyor ve ‘Son TOMA bükücü’ adıyla anılıyor!

TOMA’nın suyunu polislere çevirdi

Adana’da 31 Mayıs günü yapılan Gezi yürüyüşüne polis müdahale etti. TOMA ile su sıkılırken sürpriz bir görüntüyle karşılaşıldı. Birden parkın içinden alkış ve ıslık sesleri gelmeye başladı. Alkışladıkları kişi TOMA üzerine çıkarak suyu polise yöneltmeye çalışan, gözaltına alındıktan sonra Adliye çıkışında, “Diren TOMA Onurcan geliyor” sloganlarıyla karşılanan ve sosyal medyada, “Son TOMA bükücü” olarak anılan Onurcan Taşdemir’di. Taşdemir, Evrensel gazetesinden Volkan Pekal’in sorularını yanıtladı.

‘ANLIK GELİŞEN BİR OLAYDI AMA…’

Herkesin “TOMA’ya çıkmaya nasıl cesaret ettin?” sorusuyla karşılaştığını söyleyen Taşdemir, “Aslında o, anlık gelişen bir şeydi” dedikten sonra nedenlerini sıralıyor: “Berkin’in, Ethem’in öldürülmesi, Soma’daki iş cinayetleri ve o gün yaşanan polis terörü, halka yönelik şiddet…” Son olarak polisin arkadaşlarına müdahalesinin yarattığı öfke ve üç TOMA’nın arasında kalması da böyle bir şey yapmasına sebep olmuş.

‘ALKIŞLARI DUYUNCA RAHATLADIM’

TOMA üzerinde su sıkarken, Çevik Kuvvet polislerinin üzerine plastik mermiler yağdırdığını, sivil polislerin de taş attığını söylüyor Taşdemir. Ama tam o sırada eylemcilerin alkışlarını duyunca rahatlamış. İlk çıktığında çekinse de alkışlayanları duyduktan ve TOMA’nın üzerinde slogan attıktan sonra içinde korku kalmamış.

HAKİM SORDU: ‘FIŞKİYEYİ’ SEN Mİ KIRDIN?

Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıktığında hakim de şaşırtmış Taşdemir’i. Hakim, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Gezi eylemleri sırasında belediye bahçesindeki fıskiye ile ilgili şikayetine gönderme yaparak, “TOMA’nın ‘fışkiyesini’ sen mi tuttun?” diye sormuş.

Taşdemir, avukatına yaptığı eylemin cezasını sorduğunda da gülümseyen avukattan TCK’da ‘TOMA’ya çıkmak’ diye tanımlı bir suç olmadığı yanıtını almış.

Olay sırasında yüzünden yaralanan Taşdemir, “TOMA üzerine çıkan çılgın genç” imajından ve yaptığının “çılgınlık” olarak görülmesinden ise rahatsız.

Kaynak:Haber Kaynağı