Hakem Çakır'a FİFA'dan Yasak

Hakem Çakır'a FİFA'dan Yasak

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, hakem blog sitesi "footballrefereeing.blogspot" tarafından 2012 yılının en iyi hakemi seçildi.

Cüneyt Çakır'a yasak!
08.01.2013 
 
 
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, hakem blog sitesi "footballrefereeing.blogspot" tarafından 2012 yılının en iyi hakemi seçildi.
 
 
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, dünyada en önemli hakem blog sitesi olarak kabul edilen www.footballrefereeing.blogspot.com" Çakır'ı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yönettiği Barcelona-Chelsea maçı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyilerinden biri olması ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalini yönetmesi nedeniyle 2012 yılının en iyi hakemi seçti. Hakemlerin aldıkları maçlar ve performanslarının oylamayı belirlediği belirtildi.
 
Sitenin yaptığı oylamaya göre, 2012 yılının en iyi 10 hakemi şunlar:
 
Hakem Ülkesi Puanı
- - -
1. Cüneyt Çakır Türkiye 82
2. Wilmar Roldan Kolombiya 61
3. Pedro Proença Portekiz 58
4. Damir Skomina Slovenya 55
5. Yuichi Nishimura Japonya 54
6. Felix Brych Almanya 44
7. Bakary Gassama Gambiya 30
8. Roberto Garcia Meksika 21
9. Dario Ubriaco Uruguay 20
10. Pavel Kralovec Çek Cum. 19
 
MHK'NIN ARA SEMİNERİ İÇİN ANTALYA'DA BULUNAN ÇAKIR'A; FIFA "KONUŞMA" DEDİ
 
MHK'nın bugün Antalya'da başlaması gereken ancak hava koşulları nedeniyle programında erteleme olan ara semineri için Madran Otel'de bulunan Cüneyt Çakır, röportaj isteğimizi "Konuşmak isterim ama FIFA bir engel koydu" diyerek geri çevirdi. Yaptığımız sohbette, FIFA'nın Cüneyt Çakır üzerinde titizlikle durduğu ve sık sık konuşmasını istemediği belirtildi. Hakemlerin medyada yıpratılmasını engellemek için böyle bir strateji belirleyen FIFA'nın hakemlerden sade futbola ve işlerine konsantre olmasını istediği ifade edildi.