HAKAN FİDAN ADAYLIKTAN NEDEN GERİ ÇEKİLDİ

HAKAN FİDAN ADAYLIKTAN NEDEN GERİ ÇEKİLDİ

AKP'ye yakın kaynaklar Hakan Fidan'ın adaylıktan çekilmesi konusuna farklı bir yorum getiriyorlar.

Cuma Hikmet

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

ERDOĞAN'IN DAVUTOĞLUNA KARŞI ZAFERİ Mİ?

Adaylığı "Erdoğan ve Davutoğlu arasında meydana gelen rekabetin bir sonucudur"şeklinde yorumlara neden olan Hakan Fidan'ın birden bire adaylıktan çekildiğini açıklaması, bu çekişmenin "Erdoğan'ın zaferi" ile sonuçlandı yorumlarına neden oldu. Siyasi kulisler olayı bu şekilde değerlendirse de, AKP'ye yakın kaynaklar Hakan Fidan'ın adaylıktan çekilmesi konusuna farklı bir yorum getiriyorlar.

SEÇİMLERE KADAR UZLAŞMA SAĞLANDI

Hakan Fidan'ın adaylığını geri çekmesi konusunu, "Erdoğan ve Davutoğlu arasında süren çekişmenin sonlanması" olarak yorumlanmasının daha doğru olduğunu ileri süren kaynaklar, "Erdoğan ve Davutoğlu arasında süren gerginliğin uzlaşma sonucu dondurulduğuna işaret bir gelişmedir "diyorlar. "Aralarında ne kadar problem konusu varsa seçimlere kadar askıya alma konusunda uzlaştılar" şeklinde yorumlar yapılıyor.

FİDAN MİT'E GERİ Mİ DÖNECEK

Hakan Fidan'ın MİT Müstejarlığı pozisyonunu seçimlere kadar sürdüreceği,alınacak sonuca göre durumunun netleşeceğide gelen haberler arasında. AKP kulislerinde diğer bir konuşulan konu ise Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda. Erdoğan ve Davutoğlu Abdullah Gül'ün beklediği daveti yapmayı pek düşünmemekle birlikte, AKP tabanında büyük bir beklenti yaratan Gül'ün aday gösterilmesi meselesini geri aldırmak için bir formül bulmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Hakan Fidan'ın adaylığını geri çekmek konusunda ortalama bir ifade kullanması dikkat çekti.

"GÖRDÜĞÜM LÜZÜM ÜZERİNE"

Fidan, yazılı olarak yaptığı açıklamasında "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı