Haçlı seferinin kışkırtıcıları

Haçlı seferinin kışkırtıcıları

Ayıptır, ayıp! Savaş kışkırtıcılığı insanlık suçudur.

Adil HACIÖMEROĞLU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın şu sözleri ılımlı İslamcılarının kıblesinin neresi olduğu konusunda şüpheye yer bırakmamakta.  “Suriye’ye yönelik bir cezalandırma olacaksa bunu ABD yapacak.” diyor Arınç. Bu söz; Amerikancılığın, küresel güçlerin görevlisi olmanın açık bir itirafıdır.

 AKP’nin çekirdeğini oluşturan ve düşünsel yapısını belirleyen ılımlı İslamcılar, ilk bakışta Batı karşıtıdırlar. Her fırsatta Batı’ya karşı İslami değerleri koymaya çalışırlar. Ama Batı’da karşı oldukları tek şey, modernleşme ve çağdaş değerlerdir. Yoksa batı emperyalizmini oldum olası sever AKP yöneticileri. Hele koltuklarını güvence altına almak söz konusuysa ABD kapısında gece gündüz yatmayı onlardan iyi beceren de olmaz.
 
Ağlak Bakan, ABD’ye bağlamış bütün umudunu. Komşusu, dindaşı, tarihsel akrabalıkları olan Suriye’ye ABD müdahale etsin, diye yalvarmakta. Dün Haçlı seferleri yapıldı Anadolu ve Suriye topraklarına. Bu seferlere, Ortadoğu’daki tüm halkalar birlikte karşı koydular. Bu savaşlarda kahramanlaştılar. Haçlı çizmesine ezdirmediler topraklarını. İslam’ı, Ortaçağ Avrupa’sının dinsel saldırganlığından korudular.
 
Arınç’ın bu sözleri, AKP yöneticilerinin İslam ülkelerine olan düşmanlığını da göstermekte. ABD gelecek, kardeş Suriye’yi bombalayıp yerle bir edecek. Yüz binlerce insan ölecek. Komşumuz mahvolacak. Din sömürüsüyle iktidar olan AKP yöneticileri mutlu olacak. ABD eliyle İslam’a ve demokrasiye hizmet ettiklerini böbürlenerek anlatacaklar herkese.
 
Eğer gücün ve yüreğin varsa ABD’ye karşı savaşsana. Milyonlarca insanı katleden, Müslüman ülkelerde her gün kan döktüren ABD’yi adaletin kılıcı gibi göstermek insanlık kitabının hangi sayfasında yazar?
 
Ayıptır, ayıp! Savaş kışkırtıcılığı insanlık suçudur. Allah’tan korkmuyor, kuldan utanmıyorsunuz; bari zalimin kılıcıyla masumları öldürtmeyin. Kan içici emperyalizmin yardakçılığını yapanları bu topraklar affetmez, bunu da unutmayın.
 
Dünya tarihinin en büyük zalimi olan ABD’den adalet istemek gaflettir, şaşkınlıktır, insanlığa düşmanlıktır. Zalime hizmet, mazluma düşmanlıktır bu.