Hacettepe'de Karışık İhale

Hacettepe'de Karışık İhale

İhaleyi alan şirketin AKP milletvekiline mi ait olduğu sorusu gündeme geldi.

KARIŞIK İHALE

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin yeni acil servisi ihalesinin pazarlık usulüyle yapıldığı ve tam üç kez tekrarlandığı bildirildi. İhaleyi alan şirketin AKP milletvekiline mi ait olduğu sorusu gündeme geldi.
 
Üniversitenin Erişkin Hastanesi’nde yaşanan acayip ihaleyi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce gündeme getirdi. Meclis Başkanlığı’na dün bir soru önergesi veren İnce, ihale öncesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

MUHARREM İNCE'DEN SORU ÖNERGESİ
 
“Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arzu Topeli İskit tarafından 25.07.2012 tarihinde Üniversite Sağlık Hizmetleri Birimleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yazdığı yazıda Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Acil Servisinde hasta sağlığı ve güvenliği hatta çalışan sağlığı ve güvenliği olumsuz yönde etkilenmektedir. ‘Acil Serviste ciddi bir enfeksiyon sorunu başlamıştır’ ifadelerini kullanmıştır. Bu yazıda ciddi bir enfeksiyon sorunu olduğu ifade edilmesine hastane acil servisinin 8-9 Şubat 2013’te geçici olarak yapılan acil servise taşındığı bilinmektedir.”
 
Bu yazının ardından Erişkin Hastanesi Acil Servis Reorganizasyonu ihalesi pazarlık usulü ile yapıldığını ve ihale 3 kez tekrarlandığını bildiren İnce, “İhaleye her seferinde ihaleye çağrılan firmalar -2 firma hariç- değişmiş ve nitekim ihale her 3 ihaleye de çağrılan Ensarioğlu İnşaat firmasına verilmiştir” dedi.
 
İHALE NEDEN 3 KEZ YENİLENDİ 
 
- Acil servisin “Acil serviste ciddi bir enfeksiyon sorunu başlamıştır” ifadelerinin kullanıldığı 25.07.2012 tarihinden 7 ay sonra taşınmasının gerekçesi nedir? Bu süre içinde Acil serviste enfeksiyon sorunu yaşayan hasta sayısı kaçtır?
 
- Enfeksiyon sorunu yaşanan acil servise neden hasta kabulü yapılmıştır? 
 
- Bu ihalenin pazarlık usulü ile yapılmasının gerekçesi nedir? İhalenin ivedi olarak yapılması zorunluluğu pazarlık usulü için bir gerekçeyse ciddi bir enfeksiyon sorunu yaşanan acil servisin taşınması neden 7 ay sonra gerçekleşmiştir? 
 
- İhalenin 3 kez yenilenmesinin gerekçesi nedir? Birinci ihaleye 10 firma davet edilmişken ikinci ihaleye 8 ve nihayet 3. İhaleye 5 firmanın davet edilmesinin gerekçesi nedir? 
 
- Bu büyüklükte bir ihale için en son yapılan ihalede isteklilere 3 gün süre verilmesi ihale ilan süreleri ve kuralları ile ön ilan başlıklı maddesine uygun mudur? 
İhaleye davet edilen firmalar –Ensarioğlu İnşaat ve Yıldızlar İnşaat firmaları hariç- neden her ihalede değişmiştir? 
 
- Her 3 ihaleye davet edilen firmaların kayıtlı oldukları ticaret odası neresidir? 
Söz konusu ihaleyi kazanan firma Ensarioğlu İnşaatın AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile bir ilgisi var mıdır? 
 
- 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi açık ihale usulü ile kaç ihale yapmıştır? Bu ihalelerdeki indirim oranı kaçtır? Pazarlık usulü ile yapılan ve Ensarioğlu inşaata verilen bu ihalede indirim oranı yüzde kaç olmuştur?