HABERTÜRK'TE DEPREM

HABERTÜRK'TE DEPREM

İstifasını Twitter'den duyurdu

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik, Twitter hesabına konuyla ilgili "Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptığım Ciner Medya Grubu Başkanlığı'na az önce istifamı sundum. Görev yaptığım süre içinde her daim desteğini esirgemeyen yönetici ve çalışan arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim" yazdı.

SHoW TV'DEN HABERTÜRK'E TRANSFER OLMUŞTU

Daha önce TGRT, Kanal 7 gibi kanallarda görev alan Çelik, Ciner Grubu bünyesindeki Habertürk TV'ye atanmadan önce Show TV Ana Haber'in başındaydı. Bu ilginç gelişmenin hemen ardından ilginç değerlendirmelerde gelmeye başladı.  Medyatava'nın iddiasına göre, Çelik'in istifa etmesinin iki nedeni bulunuyor. İlk neden, TMBB'de yolsuzluk soruşturma komisyonunda halen devam eden 4 bakanla ilgili toplantının Habertürk ekranlarına yansımaması. Yani soruşturma ile ilgili haberlerin 'yok sayılması'. Habertürk'te akşam yayınlarına da 5 Ocak'la ilgili yayınlar yerine başka programların konması Erhan Çelik için istifa kararı almasındaki en büyük neden oldu.

İŞTE O MESAJI

wwwwww65iei.jpg

"ALO FATİH" GERİ Mİ GELİYOR

Ancak, yine iddiaya göre, Çelik'in istifa etmesinin bir nedeni daha var: Ciner Medya Grubu'nun tepe isimi Fatih Saraç'ın etkin görevle tekrar Grub'a dönecek olması.  Kamu oyu Mehmet Fatih Saraç'ı islami sermaye kuruluşlarında ki ortaklıkları ve işadamlığı ile tanımıştı. Ancak 17 aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası internete düşen ses kayıtlarında ileri sürülen iddialardan sonra Haber Türk'te çok etkin bir konumda bulunduğu ortaya çıktı.

ERHAN ÇELİK'İ YÖNETİM KURULU BAŞKANI UĞURLADI

Çelik, kimi haberlerde belirtildiği gibi kurumun tasarrufuyla değil kendi kararıyla istifasını sundu. Çelik'in istifası da Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ tarafından kabul edildi. Hatta Tekdağ, Erhan Çelik'i kendisi uğurladı. 

m-fatih-sarac.jpg
İSLAMİ CAMİA M.FATİH SARAÇ’I NEREDEN TANIYOR

Mehmet Fatih Saraç, İslami çevrelerde etkili bir isim olan Emin Hoca’nın oğlu. Başbakan Erdoğan’ın mali danışmanı olduğu iddia edilen Saraç hakkındaki bir diğer iddia ise,  Fazilet Partisi’nin parçalanması sürecinde Tayyip Erdoğan’la Necmettin Erbakan’ı evinde görüştüren kişi olduğu yönünde.
Saraç da, İslami camianın içindeki etkili isimlerden biri olarak biliniyor.

ŞİRKET YOK, KAYIT YOK HESAPLARDA PARA ÇOK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekil Atilla Kart’ın Saraç hakkında 2006 yılındaki suç duyurusu içerisinde de yer alan rapor çarpıcı gerçekleri ortaya koyuyor.
O raporun 39. Sayfasında Saraç’ka ilgili şöyole bir bölüm yer almakta:
“Şüpheliler arasında bulunan M.Fatih Saraç’ın hesaplarında 1997-2001 döneminde 621.993.232.277.00 TL’lik bir meblağ işlem görmüştür. M.Fatih Saraç’ın herhangi bir ferdi işletmesi ya da Vergi Dairesine kaydı bulunmamaktadır. Adı geçen kişinin kendi adına kurduğu veya işlettiği bir ticarethanesi mevcut değildir. Bu hesaplara herhangi bir ticari ilişki içerisinde bulunulmayan Şahıslarca para yatırılmakta, yine herhangi bir ticari ilişki içerisinde bulunulmayan şahıslara bu hesaptan ödemeler yapılmaktadır.”

Kaynak:Haber Kaynağı