Gürsel Tekin:Hiçbir Dönem Darbeden Beslenmedik

Gürsel Tekin:Hiçbir Dönem Darbeden Beslenmedik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Biz hiçbir dönem darbeden beslenmiş değiliz" dedi.
 
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan CHP MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MYK gündeminde Türkiye'de yaşanan son dönemlerdeki ekonomik sorun örneğin; ayçiçeği alım fiyatlarının düşürülmesi, tarım, hayvancılık ve Suriye sorunları olduğunu söyledi. 20 Eylül'de Adana'da bir barış mitingi yapmayı düşündüklerini belirten Tekin, birde bu çerçevede Mısır ziyareti olacağını söyledi.
 
Haziran ayında 120 kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Tekin, 30 gün içerisinde 36 tane intihar ve çok sayıda şiddetin yaşandığını söyledi. Tekin, "En son dün kabul edilmesi mümkün olmayan Bingöl'deki hukuk vakasının sonucunu hep beraber gördük" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan'ın Suriye kamplarındaki mülteciler için harcanan paranın 2-2 buçuk milyar dolar olduğunu ifade ettiğini kaydeden Tekin, şunları kaydetti:
 
"Doğrusu kamplarda tam olmamakla beraber 250-300 bin harcandığı telaffuz ediliyor. Bunun dışında hemen hemen Türkiye'nin bütün illerine gittiğinizde, çok sayıda Suriye'deki dramatik olaydan dolayı yüz binlerce insanın Türkiye sınırlarında olduğunu biliyoruz, merak ediyoruz ne kadar Suriyeli var. Yetkililere sorduk. Umut ediyorum ki en kapsamlı cevabı vereceklerdir. Kısa süre sonra kış gelecek insanların o kamplarda binlerce insanın mağduriyetinin nasıl devam edeceğini merak ediyoruz. Bugün Suriye Dışişleri Bakanının bir açıklaması var. Olası bir müdahale olursa, Türkiye ve Ürdün'ü hedef alacığını açık bir şekilde ifade etmiş. Yine geçen hafta, Dışişleri Bakanı ve İran yetkililerinin açıklaması var. Suriye'ye bir müdahale olursa ilk hedeflerinin İsrail olacağını, İsrail olduğu zamanda Malatya'daki radarlara itirazlarımıza Başbakan bunun bir ihtiyaç olduğunu ve NATO tarafından ihtiyaç olduğunu ifade etmiş. Başbakan ceket düğmesiyle radar düğmesinin birbirine karıştırmış. Bugün geldiğimiz noktada tek başımıza kaldık. Bütün bu gelişmeleri bu savaş çığırtkanlıkları için kamuoyunu duyarlı olmaya davet edeceğiz. İlk mitingimiz Adana'da olacak daha sonrada çeşitli illerde devam edecek. Sadece 'Savaşa hayır' değil, aynı zamanda Türkiye'de sıkışmış olan ekonomiyle ilgili sorunları da kamuoyuyla paylaşacağız."
 
Bir gazetecinin, "Başbakan yurtdışına giderken CHP'nin Mısır'a bir heyet göndereceği bilgisini paylaştı. CHP'yi darbecilerle bir arada olmak konusunda eleştirel bir boyut ortaya koydu. Bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Tekin, "Bugünkü iktidar bir darbe sonucunda oluşmuştur. Türkiye'deki bütün darbelerin bedelini solcular, sosyal demokratlar ve CHP ödemiştir. Biz hiçbir dönem darbeden beslenmiş değiliz. bize darbeci diyen Başbakan'ın darbeden hiçbir mağduriyeti var mıdır? CHP Irak'a gitti. Mısır'a da gidecek. Sizin yanlışlarınızı ancak CHP toplayabilir" cevabını verdi.
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Gezi Parkıyla ilgili açıklamalarına ilişkin ise Tekin, Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin vicdanı olduğunu ve yasakçı anlayışa dur dediğini söyledi. Tekin, "Gezi Parkı ismi bile bunları korkutuyor. Keşke Sayın Bakan bu Gezi Parkı neden oldu diye bakabilseydi" şeklinde konuştu.