Gürsel Tekin'den Erdoğan'a Şok İddia, 'Senin Çocuklarının'

Gürsel Tekin'den Erdoğan'a Şok İddia, 'Senin Çocuklarının'

Gürsel Tekin'den tartışılacak iddia!

Gürsel Tekin'den tartışılacak iddia!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

Özgür ALTUNCU- Ünsal ÇAKİN/İstanbul
19.04.2013 14:28
 
 
 İstanbul'un silüetini bozan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini dile getirdiği yüksek binalarla ilgili açıklamalarda bulanan Tekin," Başbakanın itirazını anlamakta zorluk çektim. Eskiden belediye başkanı olmasaydı anlardım. Bu ülkede hukuk vardır, yargı vardır. Eğer tıraş edeceksiniz; bu planlamayı yapanların kafalarını tıraş edeceksiniz" dedi. 
 
TEKİN'DEN DAİRE İDDİASI
 
Eleştirilerini sürdüren Tekin, bahsi geçen binalarda kimlerin kat sahibi olduğunu sordu. Gürsel Tekin, "Tıraş edilmesini istediğiniz katlarda kimlerin dairesi var? 4 milyon dairelerin fiyatı. Kim sahibi? Senin çocuklarının..." şeklinde konuştu.
 
ÇAMLICA'DAKİ CAMİ
 
Çamlıca'ya yapılacak camiyle ilgili eleştirilerde de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Burası İstanbul'un tepesi. Bu dosyayı Topbaş'a soracaksınız. İstanbullu size oy verdi. Buradaki malikler başvuruyor, plan değişikliği talebinde bulunuyor. İstanbul Belediyesi plan değişiklik isteğini reddediyor. Tepeler üç yılda darmadağan edildi. Arsa sahipleri yargıya başvuruyor. Yargı belediyeyi haklı buluyor. Burası neresi ? Aynı yer. Burası cami alanı, burası rezidans, otel, ticaret alanı. Bu İstanbul hepimizin. Yeter. Bu kadar uykuya dalmayın. Normal yargının işlediği ülkede bunlar olmaz. Sayın Başbakanın evi de çok yakın. Antin kuntin işler yapılırsa, başbakanın hava koridorunu kapatır. Başbakanın hakkını da düşünüyoruz. Yargı kararı var. Kendi belediyelerinin kararı var" dedi.
 
KOMİSYON ÖNERİSİ
 
Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak tanımlayan Tekin, İstanbul'da yapıları denetleyecek bir komisyon kurulmasını önerdi. Gürsel Tekin, "İstanbul'da 20 yılda rant yaratılan alanlarla ilgili komisyon oluşturalım. AKP ağırlığı olabilir. 13 kişilik bir komisyon oluşturalım. 130 milyarlık rantın vergisi alalım. 45 milyar dolar eder. Bu parayla ulaşımı sorununu, deprem sorununu çözeriz" diye konuştu.
 
HERKES ADAY OLABİLİR
 
Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul belediye başkanlığı adayının kim olacağı sorusuna yanıt veren Gürsel Tekin, " Herkes aday olabilir"dedi. Tekin sözlerini, " Topbaş yönetiyorsa herkes yönetir" şeklinde sürdürdü. Tekin açıklamasını " Hiç bir CHP'li başka bir CHP'linin rakibi olmayacaktır" diye tamamladı.
 
1 MAYIS TARTIŞMALARDI
 
Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları tartışmalarına da değinen Gürsel Tekin " Taksim,1 Mayıs'ın sembolü. Orada onlarca insan hayatını kaybetmiş, İşçi sınıfı mücadele etmiş, 1 Mayıs resmi bayram . O güzergah içinde, o firmalar sadece 48 saat çalışmayacak. Gün içerisinde 3 Milyon insan gidip geliyor. Ne oluyor? O zaman kapatın, kimse geçmesin. 3 milyon insanın dolaştığı alan işçiye gelince mi daralıyor. Orada 1 Mayıs kutlanacaktır. CHP olarak orada olacağız..." şeklinde konuştu.
 
BARIŞ SÜRECİ VE CHP
 
CHP'de son dönemde yaşanan istifalarla ilgili bir soruya Tekin, " CHP demokrasinin işlediği bir partidir. Zaman zaman arkadaşlarımız gidelibilir, gelebilir" yanıtını verdi. Tekin, CHP'nin barış sürecinin içinde olmamasına yönelik tepkilere sert yanıt verdi. Tekin, "Biz savaştan yana mıyız? En çok barıştan yana olan biziz. Biz barışı savunduğumuzda AKP'lilerin bazıları, bu ülkede faili meçhul cinayetleri işlendiği dönemde bakandı. Biz alanlara çıkttığımızda, 'aydınlar öldürülmesin' dediğimizde sayın Başbakanın etrafındaki arkadaşların hepsi o yıllarda bakandılar. Kim bize barış dersi verebilir. Çocuklarımızın adı Mücahit değil...CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Kimse de bizden devşirme beklentisi içinde olmasın. Demokrasi mi özgürlük mü ? Sonuna kadar. Gazeteciler tutuklu, milletvekilleri tutuklu, 'Gelin barış konuşalım'... Bırakın kiminle alay ediyorsunuz. Barışa evet. Çözümsüzlüğe hayır. Demokrasiye evet..." şeklinde cevap verdi.