GÜRSEL TEKİN İNCE'NİN ADAYLIĞINA NE DEDİ

GÜRSEL TEKİN İNCE'NİN ADAYLIĞINA NE DEDİ

İşte o açıklamalar

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Muharrem İnce'nin genel başkanlığa adaylığını açıklaması için "Hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyorum" dedi. Tekin, başbakan'ın kim olacağı ve kabine revizyonu tartışmalarıyla ilgili ise "AKP içerisinde çatlak mı olur, kim başbakan olacak, kim bakan olacak. Kararı kendileri verecek. Ama bizi ilgilendiren Türkiye'nin çatlamasıdır. Türkiye çatlarsa elbette bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin sessiz kalması mümkün değildir" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugün programında olmamasına rağmen İstanbul'a geldiğini belirten Gürsel Tekin, "Önce bir haberi düzelteyim. Yani Sayın Kılıçdaroğlu habercilerden kaçmış değildir. Sadece basın toplantısı yapmayacağını ifade etmişti. Bizim bugün Sayın Genel Başkanımız çok önemli Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu gerek ekonomide, gerek iç politikada ve dış politikada önemli uzman bir ekiple 2 - 2,5 saat ya da 3 saate yakın bir görüşme yapıldı. Türkiye'de ne oluyor, dünyada ne oluyor? Ortadoğu coğrafyasında ne oluyor? Türkiye ekonomisi ne durumdadır? Bütün bunları konuştuk, tartıştık. Bunun için baş döndürücü bir trafik yok. Aslında Sayın Genel Başkanımız ortalama her iki ay zaman zaman her ay yapmış olduğu toplantılardı. Belki bugüne kadar basına kapalı olduğu için, yansımadığı için bugün siz fark etmiş oldunuz. Yani çok özel bir toplantı değil" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ TELAŞLARIMIZ VAR"

Toplantıda CHP Kurultayı hakkında konuşulmadığını ifade eden Tekin, "Bizim CHP Genel Merkezi dahil olmak üzere sadece dün MYK'da kurultay takvimini ve tarihini açıklamışız. Onun ötesinde biz bir kurultay telaşı içinde değiliz. Tam tersine Türkiye'nin geleceğiyle ilgili telaşlarımız var. Sayın Genel Başkanımız da aslında bugünkü toplantının temel nedeni de bu. Hem hukuksal hem son dönemdeki siyasal meseleleri uzun uzun konuştuk. Yani bir ülkenin Başbakanı yok şu anda. Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu'nun ya da bizlerin gündeminin birinci önceliği olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

"SAYIN GENEL BAŞKANDAN İZİN İSTEYEREK ADAY ADAYI OLACAĞINI İFADE ETTİ"

Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden CHP'li Muharrem İnce'nin adaylığı sorulan Tekin, "Hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu. Toplantıda oldukları sırada İnce'nin adaylığını açıkladığı basın toplantısını izlemediklerini belirterek "Sayın Grup Başkanvekilimiz Sayın Genel Başkanımızı biz yoldayken aradı. Cumhuriyet Halk Partisi nezaketi içerisinde Sayın Genel Başkan'dan izin isteyerek aday adayı olacağını ifade etti. Sayın Genel Başkanımız da hayırlı olsun dedi. Ama basın toplantısını izleyemedik" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERLE TOPLANTI"

Toplantıda kimlerin yer aldığı konusunda bilgi vermeyen Gürsel Tekin, "Şu anda isimlerini veremem. Yani arkadaşlarımızın izni olmadan o isimleri vermemin... Ama şunu söyleyebilirim. Gerçekten Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu gerek içeride, gerek dışarıda ekonomi bilgisi, dış politika, iç politika konusunda çok önemli şahsiyetler. Sadece o kadarını söyleyebilirim" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ KONGRESİ OLURSA SEYİRCİSİZ OLABİLİR Mİ?"

Adaylığını açıklayan Muharrem İnce'nin seyircisiz salon eleştirisi için Tekin, "Şimdi tabii söz konusu CHP olunca basın medyada bunu haber yapabiliyor. Ama umut ederim ki en azından geçmiş dönemdeki haberlerinize baktığınızda Sayın Başbakan orada aday adaylığını açıkladığında ya da bir iki kongre yaptığında şatafat içerisinde bütün medya vermişti. Hiç kimse AKP'nin toplantısının ya ufacık bir salonda oldu eleştirisini yapmamıştı. Umut ederim ki herhalde bunu çok merak edenler belli ki Muharrem Bey'e de yanlış bilgi verilmiş. Arkadaşlarımız bir salona gidip baktığında böyle bir şey olmadığını, çok sayıda insanları rahatlıkla alabileceğini, kesinlikle seyircisiz. Hele söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi kongresi olursa seyircisiz olabilir mi bu? Başka siyasi partiler için geçerli de CHP için geçerli olan bir şey değildir. Son derece düzenli, gerek basının, medyanın, gerekse seyircilerimizin rahatlıkla kongre atmosferini izleyebileceği bir alandır, bir salondur. O konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Ama arkadaşlarımız keşke salona bakarak söylemiş olsaydı en azından bir bilgi sahibi olmuş olurlardı" diye konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE BİR KIRILMA, BİR DARILMA BEKLEMESİNLER"

'Spor salonları ile görüşüldü mü', sorusuna CHP'li Tekin, "Tabii ki. Spor salonlarının tamamı dolu. Biliyorsunuz futbol sezonu. Arena düşünüyorduk. Arena'nın uygun olmadığı söylendi ve arkadaşlarımız da sorabilir. Biz salonlardan kaçan bir insan değiliz ve kaldı ki biz bu kongremizi coşku içerisinde bir iktidar kongresine dönüştürmek istiyoruz. Bir çekişme hiçbir kimse. Özellikle basınımızın, medyamızın dikkatini çekmek istiyorum. Öyle Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kırılma, bir darılma, bir şey beklemesinler. Son derece nezaket kuralları içerisinde bir yarış olacak. Sayın İnce'ye de başarılar diliyorum. Umut ederim ki demokrasi kazanır" diye yanıt verdi.

"ALİ BABACAN'IN SÖYLEDİKLERİNİ HERKESİN DİKKATE ALMASI GEREKİR"

Gürsel Tekin, bir televizyonunun canlı yayınında "Türkiye'nin son dönemlerde, son bir haftadır yaşamış olduğu devlet krizini ve çok ciddi bir şekilde özellikle yani Cumhuriyet Halk Partililerin söylemiş olduğu cümlelerin bir anlamı olmayabilir. Ama Sayın Cemil Çiçek'in, Sayın Ali Babacan'ın söylediklerini herhalde herkesin dikkate alması gerektiğine inanıyorum. Sayın Cemil Çiçek şu vurguyu yaptı. Demokrasinin kıymetini bilin. Herhalde bunun ne anlam ifade ettiğini televizyoncular, gazeteciler çok iyi bilir. Yurttaşlarımız da biliyor. Yine Sayın Ali Babacan'ın özellikle son dönemlerde Sayın Başbakanın danışmanlarıyla polemiğe girerek ekonomideki kırılmaların hangi noktada olduğunu. Bugün bunları görüştük" dedi.

"BİZİ ÇOK İLGİLENDİRMİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun uzman bir ekiple gerçekleştirdiği toplantıda ekonomi, iç politika, dış politika ve Ortadoğu üzerine konuşulduğunu söyleyen Tekin, Ak Parti'nin mevcut durumu hakkında değerlendirmede bulunarak "Bizi çok ilgilendirmiyor. Yani AKP içerisinde çatlak mı olur, kim Başbakan olacak, kim bakan olacak. Tabii ki bu kararı kendileri verecek. Ama bizi ilgilendiren Türkiye'nin çatlamasıdır. Türkiye çatlarsa elbette bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin sessiz kalması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı