Gürkan Korkmaz, kardeşinin parkında Eskişehirlilerle buluştu

Gürkan Korkmaz, kardeşinin parkında Eskişehirlilerle buluştu

Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı eylemleri sivil görünümlü kişilerin sopalı saldırısına uğrayan ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'dan gelen avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, Eskişehir'de düzenlenen foruma katıldı.

"Umarız bu olay faili meçhul kalmaz" dedi.

Eskişehir'de adı Ali İsmail Korkmaz olarak değiştirilen eski Eti Parkı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik forumda ağabey Korkmaz Eti Parkı'nın adını değiştirmek için başlatılan girişime ve toplanan imzalara teşekkür etti. Forumun düzenlendiği parkın bir kısmında Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı gün üzerinde bulunan eşyalar sergilendi.




























Fotoğraflar: @forumeskisehir

Gürkan Korkmaz forumda toplananlara ölen kardeşi Ali İsmail Korkmaz'ı ve hukuki süreci anlattı. Korkmaz'ın ifadeleri şöyle;

"Soruşturmada çok somut ilerleme yok. Tanıklar ortaya çıktı, ama henüz ortada görüntü yok. Dosyada somut bir ilerleme yok. Bir-kaç tanık var Tanıklar 500 fotoğraf arasından 5-6 polisi teşhis etti. Sonra jandarmada fiziksel teşhis yapıldı. Ama çok olumlu geçmedi açıkçası. Ama şöyle bir sıkıntı var. Olayın üzerinden 2 ay geçti. Erdek olmanın doğası gereği tanımayı engelleyecek bir çok aksesuar var. Saç, sakal ve bıyık konusu, 2 ay içerisinde kilo alınabilinir. Solaryuma gider esmerleşebilir. Bu gibi kaygılarımız var. Açılmayan görüntüler jandarma kriminalden henüz gelmedi. Bunlar açılsa teşhis daha sağlıklı yapılabilir. Umarız faili meçhul kalmaz. Faile meçhul kalması birçok anne ve babanın huzurunun kaçması demek. Çocuğunu Eskişehir'e gönderenlerin huzursuzluğu demek. Eskişehir'de hiç çıkmayacak bir kelenin kalması demektir."