GÜNÜN ACI BİLANÇOSU 5 ŞEHİT 9 YARALI

GÜNÜN ACI BİLANÇOSU 5 ŞEHİT 9 YARALI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve bir asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde zırhlı arıcın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 polis ile 1 asker şehit oldu.

2 ŞEHİ,TİN ACISI ÇIKMADAN

Patlamada 9 güvenlik görevlisi yaralandı.Sabah saatlerinde de Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Mazıdağı ilçesinde ayrı ayrı gerçekleştirilen saldırılarda 1 polis ve 1 asker şehit olmuştu.

ZIRHLI ARAÇLAR YİNE KORUMADI

Saldırı, öğle saatlerine doğru Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı yakanlarında meydana geldi. Güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infalek ettirildi. Patlamada, 2 polis ve 1 asker şehit olurken, polis ve askerlerden oluşan 9 kişi de yaralandı. Yaralı bazı askerlerin Hakkari Devlet, bir bölümü de Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.

YİNE ZIRHLI ARAÇ İÇİNDE ŞEHİT OLDULAR

MARDİN'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. 

Saldırı öğle saatlerinde Mardin'in Mazıdağı İlçesi Diyarbakır karayolu üzerindeki Sultan Şeyhmus Köyü yakınlarında meydana geldi. Teröristler, karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis de yaralandı. 

OPERASYON BAŞLADI

Yaralı polisler olay yerine giden ambulanslarla Mazıdağı ve Mardin'deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Bölgeye takviye ekipler sevk edilerek saldırıyı düzenleyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. 

Karayolu da ulaşıma kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

ZIRHLI ARAÇTA 1 ASKER ŞEHİT OLDU

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonları yürüten güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. 

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı konularak jandarma ve polis özel harekat timlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Bugün sabah 07.00 sıralarında; Dicle Mahallesi'nde güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lıların daha önce yola döşediği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. 

Yaralılar hemen Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı