GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 6 YOL

GÜNE İYİ BAŞLAMAK İÇİN 6 YOL

Uyanır uyanmaz telefonuna bakan, telefonuna bakarken mutfağa gidip kahve veya çay hazırlayan insanlardan mısınız? Bu rutinlerinizi değiştirmek sizin elinizde. İşte güne daha mutlu başlayıp, tamamını daha verimli geçirmenize yardım edecek 6 şey!

Çoğu ofiste, çalışır halde geçen günün ilk saatleri aslında oldukça önemli. Uyandığınızda ilk yaptığınız saate bakıp, servise ya da otobüse yetişmeye çalışmaksa, bu telaş hali tüm gününüzü etkileyebilir. Bu tür rutinlerin, günün geri kalanını etkilememesi için yapabileceğiniz birçok şey var. Rutinlerinizi değiştirerek, daha önce denemediğiniz bir şeyler yaparak güne daha mutlu başlamak mümkün.

1- Uyandığınızda 15 dakika ekrana bakmayın

Uyanır uyanmaz e-maillerinizi kontrol etmek, sosyal medyada gündemi yakalamak veya hemen televizyonu açmak.. Hiçbir ekrana bakmayın. Uyandığınızda sadece 15 sadece kendinize ayırın.

2- Yataktan doğru şekilde kalkın

Yataktan istediğiniz şekilde kalkabilirsiniz fakat kalkış pozisyonunuzun doğru olduğundan emin olun. Yataktan doğru şekilde kalkmanın tek yolu var;  önce sağınıza doğru dönün, bu kalbe giden kan basıncını azaltacaktır. Ardından oturur pozisyona geçin ve yavaşça ayağa kalkın.

3- Gerinin

Birçok filmde de görüsünüz, karakterler uyanır ve uyandıktan sonra hemen vücudunu gerer. Uyandığınızda gerinmeyi ihmal etmeyin ancak bunu yataktan kalktıktan sonra yapın. Uyandıktan sonra gerinmenin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır; saatlerce hareket etmemiş kaslarınızı açar ve kan dolaşımınızı hızlandırarak uyanmanıza yardımcı olur.

4- Çay ya da kahve yerine limon suyu için

Hemen herkes uyanır uyanmaz kahve veya çay içer. Biliyoruz bu zor ama yapmamanızı tavsiye ederiz. Uyandığınızda içeceğiniz ilk şey limon suyu olsun. Limon suyu metabolizmanızın çalışmasını hızlandırır; bu da daha çabuk ayılmanıza yardım ettiği gibi gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlar. Eğer limon suyunu içtikten sonraki yarım saat hiçbir şey yiyip içmez ve dişlerinizi fırçalamazsanız, su dişlerinizi ve boğazınızı temizleyerek sağlığınıza da olumlu etkide bulunacaktır.

5- Gün için hedeflerinizi belirleyin

Limon suyunuzu hazırlarken gün için yapmanız gereken şeyleri düşünün. Fakat herşeyi düşünüp bir plana sığdırmaya kalkmayın. Kendinize o gün özellikle yapmanız gereken üç hedef koyun.

6- Meditasyon yapın

Meditasyon yapmak birçok insan için sıkıcı veya vakit kaybı olarak görülebilir fakat uyandığınızda yaptığınız meditasyon gününüzün iyi geçmesini sağlayacaktır. Rahat bir pozisyonda oturun ve bir yere odaklanarak hiçbirşey düşünmemeye çalışın. Buna birkaç dakika devam ederek zihninizi boşaltın.

Artık uyandığınızda neler yapmanız gerekiyor biliyorsunuz; yarın uyandığınızda bir de bunları deneyin. Gününüz hem zihinsel hem fiziksel sağlığınız açısından daha güzel geçecektir...

Kaynak:Haber Kaynağı