Günay'dan şimdi de 9 maddelik Gezi çıkışı

Günay'dan şimdi de 9 maddelik Gezi çıkışı

Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, gezi parkı protestoları, bu protestolar çevresinde gelişen olaylar ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

"Beyoğlu'nda son yeşil alanın korunmasının hangi ideolojik artniyeti olabilir? Tam tersine yapılaşma ısrarı rantcı zihniyetin dayatmasıdır."

"Sn Başbakan'ın şikayet ettiği milleti yoksullaştıran faiz lobisi gibi, rant lobisi de İstanbul'un tarihine ve Ak Parti'ye zarar vermektedir"

Günay, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Esenboğa Havalimanı'nda konuşurken, "Dolmabahçe Camii'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla onu da yaptılar" demesi üzerine twitter hesabından, "Süleyman Gündüz Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş" başlığıyla köşe yazısı paylaşmıştı.

Günay'ın bugün "İyiniyetli arkadaşlara" hitabıyla başladığı 9 maddeli mesajı ise şöyle :

1/ Biz AkParti'ye darbe tehditlerine karşı durarak zor günlerde katıldık; her koşulda halkı ve Hakk'ı savunduk.

2/ 12 Eylül'de olduğu gibi 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da dik durduğumuzu, başörtüsü, eğitim engellemesi vb yasaklara karşı
çıktığımızı herkes bilir

3/ Şimdi söylediğimiz de, bir hakkın korunması, şehrin ortasında bir yeşil alanın yapılaşmaması, rant lobisinin yalanlarına inanılmamasıdır.

4/ Beyoğlu'nda son yeşil alanın korunmasının hangi ideolojik artniyeti olabilir? Tam tersine yapılaşma ısrarı rantcı zihniyetin dayatmasıdır

5/ Sn Başbakan'ın şikayet ettiği milleti yoksullaştıran faiz lobisi gibi, rant lobisi de Istanbul'un tarihine ve AkParti'ye zarar vermektedir

6/ AkPartinin ve halkın Sn Başbakan'ın geçmiş hizmetlerine sahip çıktığı görülmüştür. Şimdi oyunları bozma, gerginliği giderme zamanıdır.

7/ Milletin gücünü arkasına almış bir liderin "ağaca da kıymam,gençlere de; Krikor Ustanın kışlası varsın olmasın" demesi ne kadar güzeldir!

8/ Zor günlerde gerçek dostluğu sınanmış insanlar doğruyu söylerler; dalkavuklar,fırsatçılar,fesatçılar da güçlü olanın duymak istediğini..

9/ Şimdi, Edebali'nin öğüdünü dinleyelim: "Öfke bize,sakinlik sana Suçlamak bize,gönül almak sana" ve "insanı yaşat ki,devlet yaşasın!"