Günay'dan; "Bu kıldığın namaz değil" Mesajı!

Günay'dan; "Bu kıldığın namaz değil" Mesajı!

"Bir kez gönül yıktın ise, Bu kıldığın namaz değil"

Günay'dan Yunus Emre'li mesaj


ANKARA (ANKA) - Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Berat Kandiline ilişkin “Kutlu Berat Kandili, yalan, iftira, kin, hırs ve nefretten insanlığı korusun; barış, bolluk, anlayış ve kardeşliğe vesile olsun” dedi. Günay, Yunus Emre’den de dizeler paylaştı: “Bir kez gönül yıktın ise, Bu kıldığın namaz değil…”

Günay, Twitter hesabından Berat Kandili dolayısıyla “Kutlu Berat (Beraet) Kandili yalan, iftira, kin, hırs ve nefretten insanlığı korusun; barış, bolluk, anlayış ve kardeşliğe vesile olsun” ifadelerini paylaşırken, ayrıca şunları da kaydetti: 

“Müslümanlık ve tüm dinler özünde, inanıp iyi ve doğru işler yapmayı emrediyor. 

Onu çatışma aracına dönüştürenler bu özü hiç anlamayanlardır. Anadolu toprağının büyük sesi Yunus da bunu söylüyor; ‘Sen kendine ne istersen, Gayrıya da onu iste, Dört kitabın manası Budur, eğer var ise. 

Yunus Emre’m devam ediyor; ‘Aksakallı bir hoca, İstersen var bin Hacca, Hepsinden iyice, Bir gönle girmektir.’ Ve yine Yunus; ‘Bir kez gönül yıktın ise, Bu kıldığın namaz değil, Yetmiş iki millet dahi, Elin yüzün yumaz değil. Kandilimiz mübarek olsun.”