GÜMÜŞHANE VE SİİRT'TE ÇATIŞMA; 2 ŞEHİT BİR AĞIR YARALI

GÜMÜŞHANE VE SİİRT'TE ÇATIŞMA; 2 ŞEHİT BİR AĞIR YARALI

Gümüşhane ve Siirt'te yine 2 şehit haberi geldi. 1 Asker'de ağır yaralı

 

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'nde askeri araca ateş açıldı. Olayda 2 asker ağır yaralandı.
Olay, saat 10.30 sıralarında, Torul-Gümüşhane karayolu üzerindeki Harmancık Tüneli girişinde meydana geldi. Tünele girmek üzere olan araca ateş açılması sonucu 2 asker ağır yaralandı. 

UZMAN ÇAVUŞ ÖZGÜR TOK ŞEHİT OLDU

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde Harmancık Tüneli girişinde ateş açılan askeri araçta ağır yaralanan ve Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 35 yaşındaki uzman çavuş Özgür Tok kurtarılamadı. 

ANKARA GATA'YA SEVKEDİLECEK

Diğer ağır yaralı 25 yaşındaki uzman çavuş Salih Bulut'un ambulans helikopterle Trabzon'a götürüleceği, oradan da gerekirse ambulans uçakla Ankara GATA'ya sevk edileceği belirtildi

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Gümüşhane Valiliği internet sitesinde, Torul İlçesi’nde bu sabahki silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“İlimiz Torul İlçesi Harmancık Köyü mevkiinde 05.06.2016 pazar günü saat 10.10 sularında devriye görevi yapan Jandarma aracına silahlı saldırı gerçekleştirilmiş ve olayda iki jandarma personelimiz yaralanmış olup, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Olayın oluş şekli ve failleri ile ilgili tespit ve takip çalışmaları devam etmektedir.”

ERUH'TA KARAKOLA SALDIRI

 Öte yandan, Siirt'in Eruh İlçesi yolu üzerinde bulunan ve Şırnak'a 19 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniaslanbaşlar Jandarma Karakolu'na dün gece saat 01.00 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

TAKİBE ALINDILAR

Karakolda görevli askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında PKK'lılar çekilerek kaçmaya çalıştı. Saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanarak, etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda kıskaca alınan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

BİR KÖY KORUCUSU ŞEHİT

Çıkan çatışmada, bir köy korucusu ağır yaralanırken, bir PKK'lı da etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan köy korucusu, tedavi amacıyla getirildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

ŞEHİT KORUCU İÇİN TÖREN

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan için cenaze töreni düzenlendi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgenerel Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcün, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit korucunun yakınları, askeri erkan ve geçici köy korucuları katıldı.

TÖRENLE DEFNEDİLDİ

Şehit Fidan'ın Türk Bayrağı'na sarılı naşının alana getirilmesiyle başlayan tören, şehidin özgeçmişi ve dualar okunmasıyla devam etti. Tören alanına getirilen şehit Fidan'ın naaşı tören mangası tarafından omuza alınarak, ambulansa götürülürken korucu arkadaşları da tabutu omuzladığı görüldü.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen komutanlığı Kışla Camisi'inde cenaze namazı kılındıktan sonra şehit geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan'ın naaşı toprağa verilmek üzere karayolu ile Yeniaslanbaşar Köyü'ne gönderildi. Evli ve 7 çocuk babası olan şehit geçici köy korucusu Aburrahman Fidan'ın naaşı Yeniaslanbaşar Köyü'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı